Berki: „Nem szabad sokáig őrlődni”

  •  
  •  
  •  

Berki Krisztián címvédőként nem jutott be a lólengés fináléjába az antwerpeni világbajnokságon – a londoni olimpia bajnoka a keddi selejtezőben leesett a szerről.

A kétszeres világbajnok a régi, vagyis a 6.7 kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be a selejtezőben, de a Vo Kuo-nien közben a két kápa között „leragadt a fogása”, és a 14.533-as pontszámmal a 24. helyen végzett, vagyis nem mutathatja be gyakorlatát a szombati döntőben. (Ugyanígy járt egyébként az idei Európa-bajnokságon őt legyőző brit Daniel Keatings is.)

„Reggel még abszolút nem éreztem a baj előszelét, jól kezdődött a napom, jól sikerült a bemelegítés is, azután azonban… A gyakorlat közben leragadt a fogásom a két kápa között, terpesztettem, de nem tudtam korrigálni. Nem túl gyakran esik meg velem ilyesmi, és persze nem vagyok boldog tőle, hogy megtörtént. Ennek ellenére úgy gondolom, nem szabad ezen sokáig őrlődni, folytatni kell az edzéseket. Már itt Antwerpenben is edzünk tovább, de a szombati döntőt még mindenképp itt, a helyszínen nézem meg” – nyilatkozta a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő 28 éves tornász, aki a döntőre új, 7.0 kiinduló pontszámú gyakorlattal készült, amit azonban így nem mutathat be.