Berki nem variált, most tényleg megmutatta

  •  
  •  
  •  

Remekeltek tornászaink az elmúlt hét végén rendezett szombathelyi Grand Prix-versenyen, főképp az olimpiai bajnok Berki Krisztián, aki lólengésben magas, 16.050-ös pontszámmal győzött.

A szombathelyi VI. Swietelsky GP szerenkénti döntőiben versenyzőink közül nemcsak Berki Krisztián győzött lólengésben, hanem a nőknél felemás korláton és talajon Böczögő Dorina, ugrásban és gerendán pedig Divéky Luca diadalmaskodott. Az Aréna Savariában Berki Krisztián – aki az országos bajnokságon leesett a lóról, és csak harmadik lett – szép számú közönség előtt mutatta be 7.0-s kiinduló pontszámú lólengésgyakorlatát. A kétollós, bőrorsós bemutatót 16.050-es ponttal jutalmazta a zsűri, és az erős nemzetközi mezőnyben sem volt kérdéses olimpiai bajnokunk győzelme. A Londonban olimpiai döntős Hidvégi Vid 15.050-nel bronzérmes lett, két versenyzőnk közé Filip Ude, a horvátok pekingi olimpiai ezüstérmese furakodott be 15.350-nel.

Berki Krisztián: Örülök, hogy végre sikerült megmutatnom, hol tartok a felkészülésben. Jó főpróba volt ez a világbajnokság előtt, százszázalékosan csak a gyakorlatomra koncentráltam, és most ki tudtam zárni minden külső körülményt. Korábban háromféle 7.0-s kiinduló pontszámú gyakorlatom volt, a vb-válogató után kettő maradt, s már az is eldőlt, hogy a most látottat mutatom be a vb-n; a kétollós, bőrorsós gyakorlatot. Nem akartunk kettővel variálni, erre az egyre fejben is jobban oda tudom tenni magam.

Kovács István, a férfiválogatott vezetőedzője: A kiutazó keret jól teljesített a vb előtti utolsó megmérettetésen. A selejtező napja kicsit hosszú volt, ehhez nincsenek hozzászokva a versenyzők, ezért is volt több rontás. Berki Krisztiánnak a selejtezőben még volt hibája, de a döntőben már szép gyakorlatot adott elő, ezt a világbajnokságon is elfogadnám.


A magyar válogatott szeptember 22-én utazik az október 3-án kezdődő nanningi világbajnokságra, a nők addig Tatán, a férfiak pedig a budapesti Tornacsarnokban készülnek.