Berki: nincs pánik, dolgozunk tovább

  •  
  •  
  •  

Óriási meglepetéssel ért véget a Körcsarnokban rendezett országos tornászbajnokság. A szerenkénti döntőben, férfi lólengésben az olimpiai bajnok Berki Krisztián gyakorlat közben leesett a lóról. Berki végül csak a harmadik helyen végzett.

– Nem tudom ma sem, hogy mi történt velem – mondta az Újpest Városnapok rendezvényén az olimpiai bajnok. – Bosszant a kudarc, mert az edzéseken már többször hibátlanul megcsináltam a gyakorlatot. A bajnokságon valamiért fáradtabb lehettem, és visszanézve a gyakorlatot, el kell ismernem, nagyon könnyen estem le a lóról.
– Edzője, Kovács István mit mondott?
– Meglepődött ő is, és engem kérdezett, mi történt. Úgy látta, hogy beszorult a kezem az egyik elemben. De nincs pánik, dolgozunk tovább.
– Október 3-án kezdődik a nanningi világbajnokság. Elég idő van arra, hogy kijavítsák a bakit?
– A mesteremmel csak mi ketten tudjuk, hogy eddig is mennyit dolgoztunk. Még mindig jobb, hogy most történt a baj, és nem a világbajnokságon.
– Mi lesz Kínában? Mit tudsz az ellenfelekről?
– Bízom benne, hogy a gyakorlatomat hibátlanul bemutatom, és ha ez sikerül, már nagy meglepetés nem érhet. Az ellenfeleimet ismerem, csak a kínai tornászokról nem tudok túl sokat. A világverseny már kvalifikációs vb a riói olimpiára, tehát biztosan erős mezőny gyűlik össze Kínában.

gergely