•  
  •  
  •  

Sokan jelezték szerkesztőségünknek, hogy a káposztásmegyeri busz- illetve villamos végállomásokon nem lehet BKV bérletet venni. Utánajártunk, milyen lehetőségei vannak az utazóknak.

Sem az egykori piros 20-as Szilas-pataki megállójában, sem a Káposztásmegyer II-n található 14-es villamos, illetve 30-as busz végállomásán nincs lehetőség bérletvásárlásra. Csupán egy-egy jegykiadó automatát találtunk, melyek érmét fogadnak el, papírpénzt nem. Bár a BKV Zrt. korábban úgy tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Galopp utcai Postán lehetőség van bérletet venni, később már azt javasolták, a társaság honlapjáról tájékozódjunk. Itt azonban nem szerepel a Posta viszonteladóként.
A helyszínen a postavezető tájékoztatásából megtudtuk, már tavaly jelezték a BKV-nak, hogy nagy igény lenne kibővíteni bérlettel is az árukészletet, hiszen naponta többen is vásárolnának havi szelvényt.

A Közlekedési Társaság szerkesztőségünk megkeresésére azt írta: „Viszonteladónk felé jeleztük, hogy mihamarabb szeretnénk egy további bérletvásárlási lehetőséget biztosítani valamely káposztásmegyeri végállomáson is, ők pedig már meg is kezdték a lehetőségek felmérését.”
Addig azonban, míg ez nem történik meg, a káposztásmegyeri lakosok számára csupán a vonaljegy marad.


BKV -jegyet árusító helyek Káposztásmegyeren

Automaták: 14-es villamosmegálló, 20E autóbusz végállomása
Viszonteladók: Közért – Hajló utca 46., Posta – Galopp utca 8. , Közért – Lakkozó utca 2., Dohány-ajándék üzlet – Lakkozó utca 22., Papír-írószer – Dunakeszi utca 10., Vegyeskereskedés – Kordován tér 8., Közért – Kordován tér 13., Lottózó – Megyeri út 216.


(antosa)