Berni, a mi lányunk

  •  
  •  
  •  

Teljes csapattal – öt férfi és öt női versenyző – vett részt a magyar válogatott a csehországi Mlada Boleslavban az öszszetett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. A 27 országból érkezett versenyzők között a magyarok jól szerepeltek, három éremmel gazdagodott a küldöttség. Az Újpesten élő Heidum Bernadett (Újpest Kiváló Diáksportolója kitüntetés tulajdonosa) ismét kitett magáért, hiszen a kifejezetten erős mezőnyben, kétszer is a dobogóra állhatott.

– A körülmények egyébként teljes mértékben adottak egy jó eredmény eléréséhez, a csarnokot szépen felújították, ugyanakkor nagyon nehéz lesz a legjobb nyolcba kerülni a nőknél – mondta az indulás előtt Darázs István csapatvezető. Tavaly, a hollandiai Heerenveenben rendezett Eb-n Heidum Berni összetettben és 1000 méteren ezüstérmes lett, a Heidum, Huszár, Keszler és Darázs Rózsa alkotta váltó pedig ugyancsak ezüstöt szerzett.

Idén is jól ment a korizás a “mi” lányunknak. Heidum ezúttal egyéniben csak a közepes távon szerzett érmet, mégpedig – megismételve 2011-es teljesítményét – ismét ezüstöt. A pénteki 1500-on 18. volt, míg a legrövidebb távon be kellett érnie a hatodik hellyel. Az eredményei alapján természetesen bejutott a 3000 méteres szuperdöntőbe, ahol negyedik lett, így öszszetettben is ugyanezt a pozíciót foglalta el.

– Jól éreztem magam a versenyen, és úgy gondolom – nyilatkozta Bernadett –, hogy az ezüstérmemet okos versenyzésemnek köszönhetem. Nem mentem bele az adok-kapokba, hanem kivártam a megfelelő pillanatot és így sikerült másodikként átsiklanom a célvonalon.

Berni március elején Pekingbe utazik, ahol a világbajnokságon kell bizonyítania, hogy mindenkor számolni kell vele az ellenfeleknek.

(gergely)