Betlehemet báboztak a Maszkosok

  •  
  •  
  •  

Bár benn, a Városházán nem érezték a hideg szelet az emberek, de a Szent István téren zimankós idő járt szombaton délelőtt. Hihetetlen, ám a zord idő sem riasztotta el a családokat és a gyerekeket a műsorok látogatásától.

Úgy tűnt, hogy december 17-én, szombaton a hideg, maró szél elriasztja a családokat attól, hogy kilátogassanak az újpesti Szent István térre. De a gyakorlat azt mutatta, hogy hiába a hideg, a jó műsor nem tántorította el az embereket.
Igaz, reggel kilenckor még nem sokan voltak a városházán megtartott kézműves foglalkozáson, de ahogy múlt az idő, úgy jöttek egyre többen.

Itt volt például Bak Dávid, az édesanyjával. A kisfiú nagy átéléssel festette a poharakat. Egy különleges technikáról van szó, aminek az a lényege, hogy bizonyos ragasztó-féle kerül a pohárra, amire egy szalvétadarabot kell ragasztani.Kétségtelen, jól sikerült a mű.

A szél továbbra sem csillapodott, ami arra késztette a Maszk Bábszínház alkalmazottait, hogy a főszínpadon felállított díszleteket alacsonyabb szintre vigyék: így zajlott az előadás, a Városháza hátsó ajtajánál. Végül is, a csontig maró hideg a gyerekeket a legkevésbé sem érdekelte: együtt énekelték az ismert dalokat az előadókkal. A háttérben dolgozók kivételével két bábművész mutatta be a produkciót, amelynek középpontjában természetesen a Megváltó születése állt.
A szép előadást vastaps kísérte.

Kép és szöveg: Ádám T.