Betörőt és tolvajt fogtak a rendőrök

  •  
  •  
  •  

Eheti rendőrségi híreink között szerepel elfogott apa és fia, akik gépkocsif-eltörésekben vettek részt, mások építkezésről próbáltak minél több dolgot meglovasítani, azonban rövid időn belül rendőrkézre akadtak.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-style-parent:””;
font-size:11.0pt;”Calibri”,”sans-serif”;
mso-fareast-“Times New Roman”;
mso-bidi-“Times New Roman”;}

Családi hagyomány a bűnözés

 

Sorozatos gépkocsifeltörések elkövetői akadtak rendőrkézre októberben.

A 20 éves B. Lajos főként kistehergépkocsik, munkagépek utasterét fosztotta ki az elmúlt időszakban. A nyomozás során a rendőrök kiderítették, hogy ő gyanúsítható tíz újpesti eset elkövetésével is.

Fosztogatta az autókat az Árpád úton, a Bocskai utcában, a Király utcában, a Deák utcában is, hogy csak néhányat említsünk. Az ablakok betörésével keletkezett rongálási kár általában 10 és 50 ezer forint között volt, a megszerzett flexek, szerszámgépek és egyéb értékek pedig sokszor a félmilliós, milliós összeget is meghaladták. Egy esetben például, a Liszt Ferenc utcából 1,5 millió forint értékben lopott el a fiatalember.

B. Lajosnak nem ez volt az első találkozása a rendőrhatósággal, korábban is követett el bűncselekményeket, büntetett előéletű. Mégis, az újpesti rendőrök megszavazták neki a bizalmat, mondván, hogy ha nem él vissza a helyzettel, szabadlábon védekezhet, míg az eljárás folyik ellene. De nem tudott felhagyni életmódjával, s ismételten elkövetésen kapták, ezúttal a VII. kerületi rendőrök. Így a rendőrség a legutóbbi bűncselekmény után előzetes letartóztatásba helyezte B. Lajost.

Ugyanezen időszakban idősebb B. Lajost, a fent említett húsz éves fiatal bűnöző édesapját is elfogták az újpesti rendőrök, szintén autófeltörésért. A közel ötven éves férfi kifinomultabb módszerrel dolgozott, lényegesen kisebb kárt okozva az autókban, mint fia. Idősebb B. Lajos a gépkocsi ablakát körülölelő gumikédert vágta el és húzta ki, így az ablakot egyben kiemelte, s amit az autó utasterében talált, azt is elvitte azon nyomban. Hozzá a rendőrök egy igazoltatás során jutottak el, amikor is két zsákot cipelt az utcán, amelyek telis tele voltak szerszámgépekkel. Bűncselekmény gyanújával azon nyomban előállították a férfit, majd közben, míg tartott a kihallgatása a rendőrségen, bejelentés érkezett a Nyár utcából, hogy egy gépkocsit feltörtek, onnan szerszámgépeket loptak el. B. Lajos beismerte a bűncselekmény elkövetését. Mivel hasonló módszerekkel már történt autófeltörés az elmúlt időszakban Újpesten, ezen ügyekkel is összefüggésbe hozták a férfit. Kiderült, bizonyíthatóan tizenkét esetben követett el hasonló bűncselekményt. A talált árut töredékáron rendre még az elkövetések napján eladta piacokon. Idősebb B. Lajos szabadlábon védekezhet.

 
Tetten ért betörő
 

J. Csaba, aki még csak idén töltötte be a tizenkilencedik életévét, fiatal kora ellenére szintén nem ismeretlen a rendőrség számára. Ezúttal a Kassai utca egyik házánál próbálkozott. Egy első emeleti lakásba szeretett volna betörni, ehhez fel is mászott az erkélyre, ott a redőnyt kellett első akadályként leküzdenie. Miközben próbálta felfeszíteni a redőnyt, a lakásban lakók felébredtek és azonnal értesítették a rendőröket. Ők néhány perc alatt a helyszínen voltak, azonnal elfogták a betörőt. Zsákmányra nem lelt, ellenben vádat emeltek ellene.

 

Építkezésről loptak

 

B. István, K. Gábor, M. István és P. Tamás budapesti és dunakeszi lakosok ellen indítottak eljárást az újpesti rendőrök nemrégiben.

Történt ugyanis, hogy szeptember végén az Újpesten épülő vízi élményparkhoz kötődő szálloda teremgarázsából – amelyet egyelőre építési anyagok tárolására használtak – építőanyagokat loptak el egy hétvégén.

A bejelentés után még aznap, illetve másnap hajnalban is folytatták az adatgyűjtést a rendőrök, így jutottak el a feltételezett elkövetőkhöz. Házkutatást tartottak, ahol az ellopott anyagok jelentős része előkerült.

A kár körülbelül háromszázezer forint, a rongálás pedig 15 ezer forint kárt okozott. S hogy mi minden tűnt el? Például több vödör vékony vakolat, alapozó, nagy halom álmennyezet tartó keret és gipszkarton álmennyezet lapok.

Az ügyben jelenleg a kirendelt szakértők véleményére várnak a rendőrök, a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.