Bíboros és polgármester kézfogása

  •  
  •  
  •  

Ragyogó időben gyűltek egybe az újpesti katolikus kör tagjai a Szent István téri plébánia kertjében, ahol fehér asztal mellett beszélgettek az életről, a hit dolgairól. A vasárnapi találkozón részt vett Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Wintermantel Zsolt polgármester is, akik kedves ajándékkal lepték meg egymást.

A komolyabb témákat sem kerülte meg Erdő Péter bíboros és Wintermantel Zsolt azon a találkozón, amelyre augusztus 28-án, vasárnap került sor a plébánián. Az érintettek hangsúlyozták, hogy igen jó kapcsolat alakult ki az egyház és az önkormányzat között. A közösségi képviselt jól működik, de akadnak még benne lehetőségek. Szóba került a plébánia épületének felújítása, és a katolikus óvoda bővítésének a lehetősége is. Mivel az Egek Királynéja templom a Szent István téren található, természetesen a felújítás további ütemét, a terveket is megvitatták a felek.

Délután egy órakor kezet fogtak egymással a vezetők, majd Erdő Péter egy szép vallási témájú könyvet adott Wintermantel Zsoltnak, aki viszonzásul (Szekszárdon termett Cabernet Franc) Újpest Borával kedveskedett a bíborosnak.

Az összejövetel kötetlen formában folytatódott tovább.

Á.T.