Bírják a terhelést az Ovi-Foci pályák

  •  
  •  
  •  

Újpest legendásan sportbarát városrész, speciálisan az óvodások testmozgására alkalmas sportpályák létesítésével járult hozzá az önormányzat a gyerekek képességeinek fejlesztéséhez. A nemrég átadott hat Ovi-Foci pálya jól vizsgázik a hétköznapokban is.

A gyerekek ki is használják a lehetőséget, szinte állandóan foglalt a pálya a Vörösmarty, a Nyár, a Liget, a Lakkozó, a Homoktövis, és a JMK Óvodákban. Az Ovi-Foci Program keretében nem csak a futball, hanem számos egyéb labdajáték alapjait is elsajátíthatják a gyerkőcök.

A sportpálya mérete kifejezetten a legkisebbek igényeihez igazodik, 6×12 méteres, beruházási költsége az iskolai méretű pályák töredéke. Érdekessége, hogy egyszerre biztonságos – acél a szerkezete, műfű borítja – és egyszerre kuckós, így a gyerekek számára kedves és barátságos helyszín a mozgáshoz.

Dr. Tahon Róbert, Újpest jegyzője a tapasztalatokról beszélt a Nyár Óvodában. “Szerencsére, csak jókat mondhatok. Mindenhol dicsérik a pályákat a pedagógusok. Biztonságos, a műfű cseppet sem terheli meg a gyerekek lábát, az eszközök pedig jól szolgálják az oktatást.”

A folytatás sem marad el, újabb pályák építését tervezik a Városházán. A jegyző elmondta, hogy hat újabb pálya építését már megszavazta a képviselő testület, amelyeket ősszel majd birtokba is vehetnek a gyerekek.

gergely