Biztonság és együttműködés

  •  
  •  
  •  

Kiemelkedő rendőri munka, jó együttműködés és egyre fejlődő technika. Mindennek köszönhető, hogy az Otthontérkép ezer főre vetített bűnesetszámot vizsgáló statisztikája alapján Budapest huszonhárom kerületéből Újpest a negyedik legbiztonságosabb.

– A városvezetés számára az egyik legnagyobb kihívást a közbiztonság megteremtése jelenti. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen kiemelkedően jó az önkormányzat és az újpestiek biztonságát vigyázó szervezetek közötti együttműködés. Igyekszünk kedvező feltételeket teremteni a hatékonyság növelésére, ezért fejlesztjük például a térfigyelő rendszert, a közvilágítást és támogatással segítjük többek közt a rendőrök, polgárőrök munkáját – mondja Rádi Attila alpolgármester. – A rendőrök és a polgárőrök munkáját nagyban segíti, hogy harmincöt térfigyelő kamerát telepített az önkormányzat városunk utcáira.

Az elmúlt években Újpesten jelentősen csökkent az összbűncselekmények száma. Mindez az újpesti rerndőrök kiemelkedő munkájának és a javuló felderítési mutatóknak is köszönhető.

Cserna Sándor közbiztonsági referens szerint az újpestiek egyre nagyobb biztonságban érezhetik magukat.
– A közbiztonság folyamatos javulásában fontos szerepet játszik az Állatvédelmi Járőrszolgálat, valamint a polgárőrök munkája is. Az ő feladatukban is nagy segítséget jelent az egyre bővülő térfigyelőkamera- rendszer – mondja Cserna Sándor.

Az önkormányzat többet is megtesz Újpest közbiztonságáért, mint amit feladatköre előír.
Önkormányzati forrásból két fővel és összesen heti százhúsz órával emelte a rendőrök közterületi jelenlétét az újpesti rendőrkapitányság. A járőrpáros megkülönböztetett járművel közlekedik, és azokon a helyeken és napszakokban van jelen, ahol, és amikor az a heti statisztikák alapján a leginkább szükséges.

A jó idő és a játszótér szezon beköszöntével éjszakára a nagyobb játszótereket bezárják. A kisgyermekes szülők kérésére Újpest Önkormányzata több játszótér kapuját is zárhatóvá tette, így megőrizve a gyermekbirodalmak épségét és tisztaságát.

Mobilisabb közterület-felügyelők
Hivatalosan is átvehették a közterület-felügyelők a második új autójukat Wintermantel Zsolttól március 11-én Király utcai telephelyükön. Az első járművet még tavaly októberben adta át nekik a polgármester. A mostanival együtt március 11-étől két új, felmatricázott Ford Fiestát használhatnak a közterület-felügyelők, amivel jelentősen nő a mobilitásuk. Az autók jó szolgálatot tesznek, amikor az időjárás nem alkalmas a robogók használatára. Nemsokára viszont a kétkerekű járműveket is újból használatba veszik.

D.V.;MOA