Biztosított Újpest dinamikus fejlődése!

  •  
  •  
  •  

A tegnapi napon az újpesti képviselőtestület több mint kétharmados többséggel (13 igen szavazattal) elfogadta azt a javaslatot, amely a testület által korábban elfogadott, „Hajrá Újpest” nevet viselő program keretében meghirdetett jelentős fejlesztésekhez, beruházásokhoz külső források bevonását teszi lehetővé. Olvassa el Wintermantel Zsolt sajtóközleményét!

Ennek értelmében a képviselőtestület meghatározott fejlesztési célokra fordítandó kötvénykibocsátásról döntött 5 milliárd forint értékben.

Köszönhető ez a siker annak, hogy Újpest immár ismét biztos pénzügyi és gazdasági lábakon áll, nem úgy, mint tavaly ősszel, amikor az új városvezetésnek 900 milliós hiánnyal kellett szembesülnie a kerület költségvetésében.

Ezt a hiányt jelentős erőfeszítésekkel sikerült ledolgoznunk, és így ma Újpest pénzügyi helyzete stabil, és lehetővé teszi, hogy az újpesti polgárok elvárásainak megfelelően nagy dolgokra, nagy fejlesztésekre vállalkozzunk: saját uszodát építsünk, saját kezelésbe vegyük a járóbeteg-ellátást, felújítsuk a régi SZTK-t, belefogjunk egy új Szakrendelő építésébe, továbbá folytassuk a Szt. István tér és a Piac környékének megújítását is.

Fontos erőforrásunk az, hogy az új városvezetés és az újpestiek egy hullámhosszon vagyunk, egyaránt hosszú távú befektetésekben, fejlesztésekben gondolkodunk, amelyek gazdagabbá és erősebbé teszik Újpestet.

Terveink immár nem csak álmok és vágyak.
Ezzel a döntéssel Újpest ismét a dinamikus fejlődés útjára lépett.