BKV-győzelem Versailles-ban

  •  
  •  
  •  

A BKV jogosan követeli azt a több, mint 30 milliárd forintot, amelyet az Alstomnak kell kifizetni, mert nem szállította le időben a hibátlan metrószerelvényeket a fővárosnak – így döntött a francia bíróság másodfokon.

Az Alstom szerelvények ügyében a versailles-i bíróság másodfokú, jogerős határozatában a BKV Zrt.-t korábban elmarasztaló bírósági határozatáról az alábbiak szerint döntött:
„A BKV Zrt. részére teljesített bankgaranciák lehívásával kapcsolatban a PoAz Alstom szerelvények ügyében a versailles-i bíróság másodfokú, jogerős határozatában a BKV Zrt.-t korábban elmarasztaló bírósági határozatáról az alábbiak szerint döntött:
„A BKV Zrt. részére teljesített bankgaranciák lehívásával kapcsolatban a Polgári törvénykönyv 2321 szakasza szerint a hozott határozat minden rendelkezését hatályon kívül kell helyezni, és az ALSTOM TRANSPORT tiltó kérelmét elutasítani”.
„A Nanterrei Kereskedelmi Bíróság elnökének 2010. december 3-án hozott határozatának minden rendelkezését a felek között hatályon kívül helyezi. Az alábbi új határozatot hozza:
Megállapítja, hogy a BKV Zrt. igazolta, hogy 2010. december 3-án szabályosan hívta le az alperes bankok által a társaság javára kibocsátott bankgaranciákat;
A bíróság elutasítja az ALSTOM TRANSPORT kérelmét, amelyben megtiltotta a BAYERISCHE LANDESBANK és a CREDIT AGRICOLE CORPORATE AND INVESTMENT BANK számára, hogy teljesítse a fizetési kötelezettségét a BKV Zrt. felé”.
„Az ALSTOM TRANSPORT társaságot a fellebbezési költségek megfizetésére kötelezi, a Polgári perrendtartás 699 szakaszának megfelelően.”

Tarlós István
főpolgármester
György István
főpolgármester-helyettes