Boldog anyák napját!

  •  
  •  
  •  

Virággal köszöntöttük anyák napja alkalmából Újpesten Szűcs Margitot, aki férjével, Bóka Zsolttal, hat gyermeket nevel.

A legifjabb fiúcska, Domonkos alig három hónapos, betegen született. Már nagyon korán, a terhesség 12. hetében kiderült, hogy down-kóros, de a házaspár nem mondott le róla. Hitük ad erőt nekik mindennap, meggyőződésük, hogy mindennek oka és célja van.

A vallással a legidősebb gyermek, Anna révén kerültek közvetlen kapcsolatba, amikor az akkor 11 éves lány úgy döntött, hogy egyházi gimnáziumban akar tanulni. Azóta a legidősebb fiú, Zsombor is egyházi iskolát választott, ő Miskolcon jár gimibe. Nemsoká Eszter is tovább tanul majd.

Abigél óvodás, Illés pedig még csak két és fél éves, otthon van édesanyjával és a pici öccsével.

A biológia-testnevelés szakos tanárnő és villamosmérnök férje nem terveztek előre semmit, a gyerekeket ajándéknak tekintik. Már az első gyerek után két generációs házat kerestek és összeköltöztek Zsolt szüleivel. Az anyukának nagy segítség, hogy a nagyszülők is ott vannak, hisz gyakran egyszerre több lurkót kell szemmel tartani. De Margit ezt nem bánja.

Nemcsak egymásnak segít sokat a házaspár, a gyerekek is figyelnek egymásra. Margit úgy véli, minden apróság jól jön a kisgyerekes családoknak. Ezért is örült annyira az Újpesti Babaköszöntő programnak. Az önkormányzattól ugyanis őket látogatták meg elsőként az ajándékcsomaggal.

– D. Zs.