Boldog család, avagy Újpesten az Irie Maffia

  •  
  •  
  •  

Közös sportolás, játékok, kézműveskedés és igazi fesztiválhangulat – a Káposztásmegyeri Nap egy mondatban.

Egy év kihagyás után ismét méltóképpen köszöntöttük a tavaszt, itt Újpesten a Halassy uszoda szomszédságában. A fittebbek reggeli után rögtön a „Kövess minket!” feliratú egyenpólót öltötték magukra és reménykedve a jó időben a Farkaserdőhöz sétáltak. Kilenckor a legkisebbek rajtja indította a délelőttöt.

Ki száguldva, ki pedig kényelmesen kocogva, de mindenki teljesítette az 1,6 kilométert. A maxi futáson már majdnem dupla annyi volt a teljesítendő táv, de így igazságos, hosszabb lábakhoz hosszabb út dukál. A futást a Farkaserdő körbetekerése követte. No nem fáslival, biciklivel, két keréken.

Akik pedig kutyájuk nélkül egy lépést sem tesznek, 2 kilométeren mutathatták meg, mire képes hat láb egy csapatban.

A sportos délelőttöt tombolasorsolás zárta, amelynek fődíja stílusosan bicikli volt.
A délutáni színpadi programok az Újpesti Kulturális Központ köreinek bemutatkozásával indultak. A legkisebbektől egészen a senior korosztályig mindenki színpadra lépett, így alapozva meg a délután további hangulatát.

Ahogy közeledett a kora esti koncertek ideje, egyre többen gyűltek a színpad köré, eleget téve a hatalmas molinón lévő felszólításnak: Találkozzunk többször!
Elsőként Feke Pál lépett színpadra, aki elmondása szerint ismeri városunk minden zegzugát. Újpesti srác lévén húsz éves koráig lakott itt, anyukája pedig a Nyár utcai általános iskolában tanított.

A musicalénekest 2004 megasztárja, Tóth Vera követte. Tudták, hogy Vera első profi dalait itt Újpesten vették fel? Hiába, Újpesthez így, vagy úgy, de mindenki kötődik.

Még a nap legnagyobb sztárja, az Irie Maffia egyik tagja is elárulta, régebben nagyon sokat járt „Kápon”, ugyanis itt lakott egy volt barátnője, így nem ismeretlen számára a terep.

De vajon ki osztotta meg velünk ezt a „hadititkot”? Nem áruljuk el…, az Újpesti Közéleti Televízió május 22-ei adásából minden kiderül!
D.V.