Boldog évkezdetet!

  •  
  •  
  •  

Az új év első hétvégéje még a tovatűnt ünnepnapok jegyében telik, ám hétfőtől telt ház lesz az iskolákban és a munkahelyeken is. Mielőtt megkezdenénk a dolgos hétköznapokat, lazításra, sétára, mozgásra. Gyermekeknek és családoknak szánt programokra egyaránt felhívjuk figyelmüket.

Családi programok
Évkezdő ásványbörzével rajtol az Ifjúsági Ház január 4-én, szombaton.  A 9-18 óráig zajló eseményre látogatóknak érdemes előkeresni az Újpesti Napló december 12-i lapszámát, amelynek 14. oldalán egy ajándék kupon is található a szerencsekerék megpörgetésére.

Az új év első szombatján kitárja kapuit a Rex Állatsziget is, ahol 10 órától a MancsoZOO szakkörben a társállatokra hívják fel a figyelmet.

Zenés est
Az új évben is elmaradhatatlan az Ady Endre Művelődési Ház Hétvégi randevú című zenés programja, amely vasárnaponként 17 órakor kezdődik.  Január 5-én a közkedvelt Szilver  zenekar várja a táncolni vágyókat.

Mozogjunk a legsportosabb városban!
Sportolásra, mozgásra januárban se sajnáljuk az időt! A gyermekeknek és a felnőtteknek már be sem kell mutatni a Városháza melletti korcsolyapályát, amely február közepéig várja a látogatókat. A régi újpesti telek hangulatát idéző szabadtéri jégpálya, a téli sportok egyik legszebbjével: a korizással vár bennünket.
Az önkormányzat által biztosított jégpálya használata a teljes szezonban ingyenes. Jégre lépés a kori mellett csak kesztyűben lehetséges – hívják fel a figyelmet. 
Nyitva tartás hétköznap:
15-től 21 óráig közönségkorcsolyázás.
.Hétvégén:
– 9-től 14 óráig közönségkorcsolyázás;
– 15-től 21 óráig közönségkorcsolyázás.

Vár az uszoda is
Mozgásképpen az úszást ajánljuk, amellyel testünket és lelkünket egyaránt felüdíthetjük. A város új büszkesége, a Halassy Olivér Városi Uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő új uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjasjegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak: 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu)
Az uszoda nyitva tartása:
hétfőtől péntekig: 6-tól 20 óráig;
szombaton: 8-tól 20 óráig;
vasárnap 8-tól -14 óráig;

Névnapi emlékeztető
Szombaton Titusz és Leona, vasárnap Simon nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

B.K.