Boldog születésnapot Január!

  •  
  •  
  •  

Az önkormányzat jótékonysági szervezete, az Újpesti Cseriti az idei évben is számos élménnyel örvendezteti meg a nehéz körülmények között élő újpesti gyermekeket támogatói segítségével. Az élmények sorát az Újpesti Játszóház (korábban Kölyökpark) és a Vadgesztenye Cukrászda közös programja nyitotta, melynek keretében az év minden hónapján öt szülinapos gyermek és vendégeik ünnepelhetik meg a jeles dátumot.

A születésnapjukat az év első havában ünneplő gyermekeket és meghívott barátaikat kétórás önfeledt játék, feldíszített asztal, finom málnaszörp és szülinapi csokitorta várta a játszóházban. Az ünneplés izgalmától csillogó szemek és a játékban kipirult arcok elárulták, hogy ez az élmény sokáig felejthetetlen marad a kis ünnepeltek számára.   

 - Hogy érzed magad? – szólítom meg az egyik gyermeket a társaságból. -Nagyon-nagyon jól – feleli örömtől sugárzó arccal a nyolc éves szülinapos Józsika, és már fut is vissza a pajtásaihoz.

– Honnan jött az ötlet, hogy születésnapi ünnepségeket ajándékozzanak? – kérdezem az ötlet gazdáját, egyben a játszóház tulajdonosát, Szombati Erzsébetet.

– Szerettük volna megörvendeztetni azokat a gyermekeket, akiknek szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy zsúrt szervezzenek csemetéik születésnapjára. Így jött az ötlet, hogy minden hónapban rendezünk egy felejthetetlen ünnepi bulit, ahová ezeket a gyermekeket hívjuk meg – meséli Erzsébet. 

– Örömmel csatlakoztunk az Újpesti Játszóház tulajdonosának felajánlásához. – folytatja Valiczekné, Zsuzsika, az Újpest Szeletéről híres Vadgesztenye Cukrászda tulajdonosa. – Szívügyünknek tekintjük a rászoruló gyermekek sorsát, az Újpest Szelettel elindított jótékonysági kezdeményezésünk révén pedig szoros együttműködésben állunk az Újpesti Cseritivel is. 

A játszóház és a cukrászda között régóta jó a kapcsolat, nemrégiben közös akciót is hirdettek: a játszóházban megrendezett szülinapi partikra kedvezményesen rendelhetők a finom torták és az édes csemegék – tudhatjuk meg a felajánlóktól.

– Remélem, hogy a későbbiekben még több programmal színesíthetjük a zsúrokat. A következő hónapok során szeretnénk gyermekműsorral, bohóccal emelni a születésnapok hangulatát – árulja még el nekünk Erzsike.

Az Újpesti Játszóházban a hónap minden napja a gyermekeké, az idei évben azonban minden hónap egy napja a szereteté lesz.

U. N.