Bombasiker a végén!

  •  
  •  
  •  

A kitűzött célt teljesítve, a 6. helyen végzett a csapat.

A Monicomp Liga 30., azaz utolsó fordulójában változatos mérkőzésen, Jarmo Ahjupera 13. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőztük a bajnokságot megnyerő Videotont, így 6. helyen zárta a 2010/2011-es idényt az Újpest FC.
 
 
Mezey György:

– Mivel voltam Újpesten edző, ezért tudom, hogy itt nincs tét nélküli mérkőzés. Mindkét csapat nyílt sisakkal játszott, próbált futballozni, támadni, így élvezetes meccset láthatott a közönség. Ahogy az Újpestnek, úgy nekünk is megvoltak a helyzeteink, amelyek azonban rendre kimaradtak. Talán a picit szerencsésebb csapatnak sikerült megszereznie a három pontot. Gratulálok az Újpestnek a győzelemhez, és az idény végi formajavuláshoz, és további sok sikert kívánok Mészöly Gézának és csapatának!
 
Mezey György a jövőjét firtató újságírói kérdésre elmondta:
– Egyelőre csak abban vagyok biztos, hogy egy korsó, hideg sörre vágyom, most hosszabb időszakra nem tervezek… Nem tudom, mit hoz a jövő, de egyelőre a boldogság, hogy megnyertük a Videoton történetének első bajnoki aranyát, elnyom minden más érzést és várakozást.
 

Mészöly Géza:
– Sokat jelent nekem Mezey György gratulációja, hiszen játékosként az ő irányítása alatt kerültem be először a válogatottba, és utána vettem át először az Újpestet is. Természetesen én is gratulálok Mezey Györgynek, aki nagyszerű csapatot rakott össze Fehérváron. A hatodik helyen zártuk az idényt, sok emlékezetes pillanat volt a szezonban, elég csak a Ferencváros elleni klubtörténeti, 6-0-s sikerre gondolni, vagy arra, hogy 11 újonc bemutatkozhatott idén az élvonalban. A meccs előtt azt kértem a játékosoktól, hogy élvezzék a mérkőzés minden pillanatát, és véleményem szerint élvezték is, időnként remek támadásokat vezettek. A sikerhez egy kis szerencse is kellett, de nem mehetek el szó nélkül Horváth Tamás teljesítménye mellett, aki idei első élvonalbeli bajnokiját kapott gól nélkül hozta le úgy, hogy többször bravúrral kellett védenie. Ez kapusedzőnk, Pálinkás András érdeme is. Bízom benne, hogy a nyáron együtt tudjuk tartani ezt a keretet, és akkor szép szezon elé nézhetünk.
 
Arra az újságírói kérdésre, hogy másfél hónappal ezelőtt számított-e arra vezetőedzőnk, hogy a 6. helyen végez az Újpest FC, Mészöly Géza a következőt mondta:
– Természetesen nem számítottam rá. Próbáltunk mindig a következő meccsre koncentrálni, és a fordulópontokból a tavaszi idény második felében jól jöttünk ki. Ilyen fordulópont volt például az MTK vagy a Zalaegerszeg elleni bajnoki, amelyeken sikerült behúzni a győzelmet.

***

A mérkőzés előtt:
 
Kispadunkon ezúttal Bozsó, Tajthy, Simek, Böőr, Bognár és Rajczi foglal helyet. Rajczi Péter állapota gyorsabban javult a vártnál, így bekerülhetett a keretbe.
 
A csapatokat a Szent János Apostol Általános Iskola, az UTE tagiskolájának tanulói kísérték be.
 
Klubunk sportigazgatója, Kovács Zoltán köszöntötte 150. bajnoki mérkőzése alkalmából Takács Zoltánt.
 
Labdarúgóink a szurkolók egész éves buzdítását megköszönve 11 Puma-labdát rúgtak ki a lila-fehér drukkereknek. A Puma Hungária Kft. ezzel kívánta kifejezni köszönetét a klubnak és a szurkolóknak az idei esztendőben, illetve további sikereket kívánni a jövő Újpestjének!
 
A kezdőrúgást Kátai Maxim végezte el, ezzel ünnepelve 19. születésnapját.
 
Vermes Krisztián és Balajcza Szabolcs hiányában Nikola Mitrovics kapta meg a csapatkapitányi karszalagot.
 
I. félidő:
 
1. perc: Csapatunk kezdte az első félidőt.
1. perc: Nagy D. futott el a jobboldalon, majd a kapu előtt keresztbe lőtte a labdát.
5. perc: Takács 30 méteres szabadrúgását magabiztosan védte Bozsovics.
10. perc: Vasziljevics lőtt éles szögből a kaputól 8 méterre, de ballábas lövését Horváth T. lábbal védte.
11. perc: Egy beadás után Balatji pörgette kapura a labdát, amit a hosszú felsőből bravúrral tolt ki Bozsovics.
12. perc: Alves vitte el a labdát Horváth T. mellett, de lapos gurítása megállt a kapu előtti víztócsában.
13. perc: Mitrovics passzolgatott Balogh-gal, majd Balogh váratlanul betört egyedül a tizenhatoson belülre, és kipasszolta a labdát a tőle balra álló Ahjuperához, aki ziccerben nem hibázott, és ballal 8 méterről a kapu közepébe lőtt. (1-0)
20. perc: Pollák mentett az utolsó pillanatban Alves elől, de a labda így is csak centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot.
21. perc: Alves jobblábas lövését bravúrral védte Horváth T., a kipattanó azonban Elek elé került, de tizenkét méteres lövése magasan a kapu fölé szállt.
22. perc: Vaskó kapott sárga lapot kezezésért.
23. perc: Litauszki kapott sárga lapot Alves felrúgásáért.
30. perc: Barczi remekül játszotta a felfutó Pollák elé a labdát, aki a kaputól 10 méterre meg is célozta a rövid sarkot, de Bozsovics bravúrral a kapu mellé ütötte a labdát.
33. perc: Ahjupera emelte a labdát Mitrovics elé, aki el is gurította a labdát Bozsovics lábai között, de a víztócsa ezúttal a Videotonnak kedvezett, és megállt benne a labda.
34. perc: Egerszegi 26 méteres lapos lövését, Bozsovics másodszorra fogta.
39. perc: Nagy D. szögletét Lipták fejelte kapura, de Horváth T. magabiztosan ölelte magához a középre tartó labdát.
45. perc: Elek szlalomozott át a védelmen, majd átette a labdát a bal lábára, és 7 méterről lőtt, de Horváth T. nagyot védett a közeli lövésnél.
Vége az I. félidőnek!

Szünetben:
 
Szünetben cserélt a Videoton: Nikolics állt be Vasziljevics helyett.
 
 II. félidő:
 
46. perc: A Videoton kezdte a második félidőt.
54. perc: Tüzijték alakult ki kapunk előtt: Előbb Sándor lövésébe kapott bele hatalmas reflexxel Horváth T., majd Alves ballábas lövését a gólvonal előtt blokkolta Takács, ami Sándor elé került, de Horváth T. újra óriási bravúrral védte a 6 méteres rövid sarokra tartó lövést.
55. perc: Barczi helyett Böőr lépett pályára.
59. perc: Böőr passzolt Mitrovicshoz, aki 22 méterről egy átvétel után egyből lőtt, de a labda 1 méterrel a kapu fölé szállt.
67. perc: Cserélt a Videoton: Hidvégi helyett Szakály állt be.
68. perc: Egy csel után Balogh lőtt éles szögből ballal 8 méterről, de lövését Bozsovics lábbal védte.
71. perc: Ahjupera passzolta ki a labdát Baloghnak, aki egy ütemet kivárva a berobbanó Böőr elé játszotta a labdát, de ő lendületből egy védő szorításában már nem tudta irányítani lövését, ami így elkerülte a kapu bal sarkát.
72. perc: Tajthy állt be Balajti helyett.
76. perc: Kihasználták utolsó cserelehetőségüket a vendégek: Gyurcsó váltotta Nagy D.-t.
77. perc: Farkas 30 méteres lövését Horváth T. tolta kapu mellé.
77. perc: Harmadik cseréjét is kihasználta Mészöly Géza: Egereszegit Bognár váltotta, aki csapatunk 11. újonca a 2010/2011-es szezonban.
85. perc: Három a háromban kontrázhattunk, de túljátszottuk a támadást, így odalett a helyzet.
88. perc: Mitrovics kapott sárga lapot reklamálásért.
89. perc: Tajthy játszotta a labdát a jobb oldalon érkező Böőrhőz, aki laposan a jobb kapufát találta telibe.
90. perc: Bognár pörgetett Balogh elé, aki egy csellel átverte védőjét, de centikkel a kapu fölé lőtt.
Vége a mérkőzésnek!
(ufc.hu)