Botrány Újpesten: az új tulajdonos a rendőrséghez fordult

  •  
  •  
  •  

Nem nyugodnak a kedélyek Újpesten. A Bors információi szerint a belga tulajdonos, Roderick Duchâtelet büntetőeljárásokat kezdeményezett elődjével, Tolnai Sándorral szemben.

Habár nem verik nagydobra, és a BRFK is bizalmasan kezeli az ügyet – a nyomozásra tekintettel nem árultak el részleteket –, a Bors megbízható forrásból úgy tudja, hogy a klub két büntetőeljárást kezdeményezett volt tulajdonosa, Tolnai Sándor és társai ellen.

Az egyik feljelentést okirat-hamisítás, a másikat csalás gyanújával tették. Az új tulaj, Roderick Duchâtelet februárban több, Tolnai bizalmasának számító, vezető beosztású dolgozót eltávolított, mert egy korábbi alkalmazott azt súgta neki: átverték.

A Bors úgy tudja, a gyanú szerint közvetlenül a klub adásvétele előtt egyes futballisták szerződését visszaütemezték, és az eredetinél jóval magasabb játékosügynöki jutalékok kerültek a papírokra, hozzávetőleg 200 ezer eurós, vagyis 60 millió forintos kárt okozva a belgának.

Tolnai az eset kirobbanásakor cáfolta, hogy bárki is becsapta volna Duchâtelet-t. „Nem vágta át senki a belgát – hangsúlyozta akkor a volt tulajdonos, akit az utolsó bajnoki után a Megyeri úton szurkolók bántalmaztak. – Azt tudom csak elképzelni, hogy valamit nem ért az utódom.”

Összefüggésben lehet a történtekkel, hogy a Bors forrásai szerint Duchâtelet a szezon végén két játékosát utasította: ha Újpesten akarnak maradni, cseréljék le ­me­ne­dzse­rü­ket. Az ugyanezzel az ügynökkel dolgozó ­harmadik játékost a tartalékcsapatba száműzték.

„Nekem az újpesti vezetők nem mondták el, mi bajuk van velem – mondja a menedzser, – feltételezésekbe pedig nem megyek bele.”

A belga tulajdonos a Borsnak nem cáfolta a feljelentések tényét. „Az ügy ­rész­le­teibe nem szeretnék belemenni, mert csak emészti az energiámat, miközben minden idegszálammal azon vagyok, hogy az Újpest újból sikeres csapat legyen.”