•  
  •  
  •  

A terveknek megfelelően halad a Bőrfestő Óvoda bővítése, s ennek köszönhetően ősztől több mint kétszáz fővel gyarapodhat, valamint tíz csoportszobával növekszik az intézmény.

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy a Káposztásmegyer I. és II. határán fekvő óvoda jelenleg is maximális kihasználtsággal működik. Mivel Káposztásmegyeren sok kisgyermekes család él, az önkormányzat az intézmény bővítése mellett döntött; a munkálatok még tavaly októberben megkezdődtek. Mint ismert, karácsonyig a teljes feladat negyedével készültek el. A homlokzat szigetelése-festése mellett most a külső nyílászárókat szerelik. A csoportszobákat, öltözőket, mosdókat már kialakították, az épületen belül az álmennyezet szerelése zajlik. A munkálatok során a közműhálózat cseréjét is elvégzik. A bővítés valójában annak az épületszárnynak a felújítását, majd újbóli használatbavételét jelenti, amelyik ugyancsak a nyolcvanas években épült, és a közelmúltig irodák működtek benne.
Tekintettel arra, hogy az intézmény a hallássérült gyermekek integrációját is végzi, egy speciális csoportszobát is létesítenek. Az akadálymentesítés pedig az épületfelújítás része. A projektre kétszázmillió forint uniós forrást nyert el az önkormányzat.

MOA