Búcsú a diákévektől

  •  
  •  
  •  

Közel tíz éve annak, hogy az önkormányzati gimnáziumokban tanuló diákok, a „nagy” ballagás előestéjén fáklyás felvonulással köszönnek el Újpesttől, a diákévektől. Az öt középiskola ballagóinak menete április 29-én este, a hagyományoknak megfelelően, az Ady Művelődési Központ udvaráról indulva érkezett a Városháza István úti főhomlokzatához , ahol az önkormányzat nevében Belán Beatrix kulturális és oktatási alpolgármester fogadta a az érettségi előtt álló diákokat.

A fáklyás ballagást ez alkalommal a Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos gimnázium szervezte, így Schwirg Eszter végzős diák köszöntötte a jelenlévőket, majd  évfolyamtársa,  Szabó Dóra mondott a jelenlévő kétszázötven diák nevében köszönetet az újpesti diákévekért,- amelyre – elmondása szerint  a későbbiek során is büszkék lehetnek.
Belán Beatrix alpolgármester arról szólt: a jelenlévő fiatalok nemcsak a családnak és az iskolának fontosak, hanem az önkormányzat figyelmében is állnak, a jövő zálogai ugyanis. A   ma még az iskola védőszárnyai alatt érettségire készülő diákok nemsokára belépnek a nagybetűs életbe és bármennyire is azt gondolják, ennél már csak könnyebb lehet: sok hasonlóan fárasztó időszak lesz még a felnőtt életükben. Az alpolgármester asszony utalt arra is: a Újpest kapuja nem zárul be a középiskola elhagyásával, sokan további tanulmányaik után visszatérnek  majd a városba , itt folytatják felnőtt életüket. Belán Beatrix köszönetet mondott a szülőknek, hogy óvták és szerették a fiatalokat, s a tanároknak, hogy fáradságot nem kímélve oktatták diákokat, majd sikeres érettségi vizsgát kívánt. A búcsúszó diákok iskolájuk ballagási tarisznyáját nyújtották át az alpolgármesternek, majd a Könyveses diákok hagyományos Ingyiribingyiri – Könyves!- csatakiáltását követve a Babits gimnázium diákjainak gitárzenéje után a fáklyások saját iskolájuk felé vették útjukat.