Búcsú a Fiestától, karácsonyi fiesztával

  •  
  •  
  •  

Egyik utolsó koncertjét adja december 17-én, 17.00 órakor a Fiesta zenekar, az Újpesti Karácsonyi Vásár nagyszínpadán. A latin duó ugyanis hamarosan feloszlik. Érdemes tehát kilátogatni a Szent István térre.

Évtizedes múlttal, fergeteges sikerszériával és vérpezsdítő latin ritmusokkal a tarsolyában, Knapik Tamás és Csordás Tibor útjai hamarosan kettéválnak. A Fiesta zenekar tulajdonképpen Puerto Rico-ban született, ahol Tamás néhány évet eltöltött. Ott ragadta magával a merenge, a salsa, mambó, a cha-cha-cha és a többi latin amerikai zeneis stílus.

Olyannyira, hogy hazaérkezve azonnal nekilátott saját zenekart alapítani, és vállalva az ezzel járó összes veszélyt, Csordás Tiborral közösen autentikus latin zenét adni a közönségnek. A félelmek alaptalannak bizonyultak, a publikum a mai napig imádja a fiúkat, a Fiesta dalai lassan klasszikusnak számítanak a magyar könnyűzenében.

Szakmailag azonban most jött el az ideje, hogy mindenki a saját útjára lépjen, ezért úgy döntöttek, a duó a továbbiakban szétválik. Azt mondják, mióta „kimondták a válást”, viszonyuk még jobb lett. A dalaik saját gyermekeik és – ahogy ők fogalmaznak – a fellépéseken sem érezhető a szakítás, sőt, felszabadultabbak, könnyedebbek, amitől a bulik is temperamentumosabbak és forróbbak. Ez szombaton délután ötkor mi is megtapasztalhatjuk, Újpesten a Szent István téren.