Budapest legrosszabb utcájából Újpest legmodernebbje lett!

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzatának kezdeményezésére 2010-ben kezdődött el a Görgey Artúr utca rekonstrukciója, mely a tervezést és a három ütemben végzett kivitelezést követően mostanra készült el.

A közművek cseréje után teljes szélességben új burkolat épült, az út mellett aszfaltozott parkolók és kerékpársávok lettek kialakítva. A villamos vadonatúj sínpályát kapott és a felsővezeték-hálózat is teljesen megújult. Az utasok biztonságosabb és kényelmesebb közlekedésének érdekében minden megállóban akadálymentes peronok épültek.

A felújításnak köszönhetően a BKK előzetes tájékoztatása szerint a 12-es és 14-es villamos utazási ideje irányonként 2-3 perccel csökken. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a korábbi Deák Ferenc és Corvin utcai megállók megszűntek. A két korábbi helyszín között, a Kiss Ernő utcánál kapott új megállót a villamosvonal. Hétköznap újra az eddig megszokott háromkocsis Tátra szerelvényekkel lehet utazni.

Változik a villamosok teljes vonalon történő elindulásával a 30-30A-230, 104-104A-204, 147-es autóbuszok menetrendje is. Újpest-Központ térségében több járat megállóhelye visszakerül a korábbi helyére.

Bővül az üzemidő és gyorsabb lesz a 12-es

A Görgey úti villamosforgalom újraindulását követően nem csupán a csökkenő menetidő hoz pozitív változást: tovább és minden nap közlekedik a 12-es villamos.
A BKK tájékoztatása szerint Újpest-Központ és Rákospalota között két-három perccel csökken a 12-es villamos menetideje, a Görgey út felújításának köszönhetően pedig vonzóbbá válik a kötöttpályás közlekedés. A pótlási időszak tapasztalatai és a társadalmi egyeztetések figyelembevételével hosszabb üzemidőben, mindennap jár majd a 12-es villamos.
Ez azt jelenti, hogy hétköznap körülbelül 5 és este 21.30, szombaton 6 és 21.30, munkaszüneti napokon pedig 8 és 21.30 között járnak majd a szerelvények. Hétköznap 15, ezen kívül 20 perc lesz a követési idő. A BKK véglegesíti a 12-es üzemidején kívüli időszakot lefedő, villamospótlóként szolgáló 270-es járatot, amivel a villamos üzemidején kívül lehet utazni. Amikor a 12-es közlekedik, a 170-es buszra lehet felszállni.

MOA- P.J.