Bűnmegelőzési megállapodások a Magyar Autóklubban

  •  
  •  
  •  

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Autóklub újpesti székházában szeptember 26-án Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Túrós András, a Polgárőr Szövetség országos elnöke, valamint dr. Kovács Zoltán, a Magyar Autóklub főtitkára.

dr. Kovács Zoltán és Túrós András

Dr. Kovács Zoltán a dokumentumok aláírása előtt kifejtette:
– A Magyar Autóklub és a Polgárőr Szövetség együttműködése nem új keletű, hisz 2009-ben már szerződést kötöttünk egymással. Az abban leírtak viszont nem teljesen váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ezért egy új, tartalmában és céljaiban is megújult, konkrétabb megállapodásra van szükség.

Túrós András a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az autóklub újpesti tanpályája kitűnő lehetőséget nyújt a polgárőrök vezetéstechnikai képzéséhez. A megállapodás ezen kívül többek közt a polgárőrök gépjárműveinek műszaki ellenőrzéséről is szól.

Hatala József a 2011-ben a kormány által létrehozott Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnökeként jelentős eseménynek ítélte a megállapodásokat, hisz mint mondta, a tanács fontos feladatának tartja, hogy a társadalom minél szélesebb köreit vonja be a tevékenységébe.

Fotó:Váraljai Szandra
P.J.