Buszos, hajós Városnapok

  •  
  •  
  •  

Különleges programmal várja látogatóit augusztus 27-én és 28-án az Újpesti Városnapok.

Mindjárt háromféle élményt is kínál a Városnapok azoknak, akik a színpadi programok és a kulturális események mellett más különlegességekre is vágynak.
Szombaton 12.00 és 18.00 között, vasárnap pedig 10.00 és 18.00 között ingyenes omnibuszjárat közlekedik majd az új városházi épület és a káposztásmegyeri Járműtelep utca között.

Ugyanebben az időben nyitott városnéző busszal lehet eljutni a József Attila utcához, ahonnan némi sétával érhető el a kikötő. Ez azért érdekes, mert a rendezvény ideje alatt arra is lehetőség nyílik, hogy muzeális hajóval tegyünk egy rövid utat a Dunán.
A városnéző busz szintén az új városházi épület elől indul.

A szervezők kérik mindenki türelmét és megértését, hiszen a buszok korlátozott befogadóképességgel rendelkeznek. Az omnibusz útvonalát ezért például úgy választották ki, hogy végig a villamos vonal mentén haladjon. Ezért, aki nem fér fel, könnyedén eljuthat villamossal is a Városnapok központi helyszínére, a Szent István térre.


Szombaton a program szerint a Naviscon mólón (Árpád út végénél) áll majd
a ROHAM (1896) és az Újpest boxer hajó. Mindkettőt frissen újította fel a tulajdonos.
Ezeket a látogatók megtekinthetik, és a menetrend szerinti sétahajó programhoz egy harmadik séta hajót is rendelkezésükre áll majd, amellyel a vendégekl a nagy Dunán is tehetnek egy kört.

Azok a látogatók, akik esetleg a két hajóút között érnek oda, a várakozási időben megnézhetik a felújított hajókat!