•  
  •  
  •  

Meggyőző játékkal, magabiztosan vágott vissza a szombati vereségért és ezzel ki is egyenlített az UTE Volley csapata a röplabda bajnokság, dobogós helyezéséért folyó párharcban.

Ellenállhatatlanul kezdett a csapat, szemre is szép támadások követték egymást.  Az első kötelező szünetre három pontos előnnyel mehettünk (8:5). majd a újpesti lányoknak sikerült tovább növelni az előnyt.  A Gödöllő egyre bizonytalanabb lett mind védekezésben, mind támadásban, így jelentős különbséggel zárta a hazai gárda az első játékrészt.

A vendégek alaposan bekezdtek a második szettben, gyorsan el is húztak. A Gödöllőt nem lehetett feltartóztatni ebben a játékrészben, ami az egyik oldalon összejött, az nálunk dugába dőlt. Az UTE el is bukta a szettet.

A harmadik és negyedik játékban a Gödöllő a kispadon maradhatott lélekben, az Újpest pontjainak többsége a ki nem kényszerített hibáiból jött össze. Zengett az „UTE OLÉ”, a hazai csapat ellenállhatatlanul játszott, és nem is maradt el a siker.

Az egyik fél három nyert mérkőzéséig tartó küzdelem állása 1:1. A következő találkozót szerdán 18 órától, a SZIE Sportcsarnokában, Gödöllőn rendezik.

UTE  – TEVA-Gödöllő RC  3 : 1  (15, -14, 14, 19)

Mester mérleg:

Farkas Mihály: Jobban koncentráltunk, mint Gödöllőn.

Deme Gábor: Most, az Újpest jobban akarta a győzelmet, gratulálok hozzá!


A találkozó után átadták az ÚSZD-t (Újpesti Szurkolói Díj), amit évente egyszer, korosztályonként egy játékos kaphat meg. A díjat annak ítélik, aki a szurkolók véleménye szerint a legtöbbet tette Újpest hírnevének öregbítéséért. Serdülők közül Bleicher Réka, a junior csapatból Ancsin Kitti, a felnőtt játékosok közül Szombathelyi Kitti vehette át a közönség díját.