Címzetes főjegyző lett dr. Vitáris Edit

  •  
  •  
  •  

Címzetes főjegyzői címet kapott dr. Vitáris Edit, Újpest Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának jegyzője.

A kinevezésre tett felterjesztést, melyben dr. Vitáris Editet címzetes főjegyzői címre terjesztik fel a Kormányhivatal, majd a miniszterelnök egyetértését is kikérve – Wintermantel Zsolt polgármester javaslatára – 2011. január 27-i képviselő-testületi ülésen fogadta elé az újpesti közgyűlés.

A címzetes főjegyzői cím adományozására minden évben július 1-jén, a Köztisztviselők Napján kerül sor. Dr. Vitáris Edit jegyző is ezen alkalommal kapta kinevezését. A július 4-i vezetői értekezleten Wintermantel Zsolt polgármester vezetőtársai körében virágcsokorral köszöntötte a városházán a hivatal vezetőjét.

Dr. Vitáris Edit 1990 óta a hivatal jegyzője, az eltelt több mint húsz évben bebizonyította, hogy szakmai felkészültsége garancia a város megfelelő működésére, fejlődésére. Jegyzőként részt vett a rendszerváltástól napjainkig tartó önkormányzati átalakulás minden egyes lépésében.

Dr. Vitáris Edit a Kriszt Lajos Alapítvány elnöke, a Kriszt Lajos Emlékére Alapítvány elnöke, a belügyminiszter által adományozott Aranygyűrű kitüntetés tulajdonosa. A kerületi közigazgatásban eltöltött 20 éves hivatalvezetői tevékenysége elismeréseként az elmúlt év novemberében, Buda, Pest, Óbuda egyesítésének 137. évfordulóján, Tarlós István főpolgármester Budapestért-díjban részesítette.

A címzetes főjegyzői cím a köztisztviselői és hivatalvezetői pálya újabb elismerése.
Gratulálunk !