Civilek bővítik a tervet

  •  
  •  
  •  

Január óta zajlik az Újpest 2020 program keretein belül az újpesti Integrált Településfejlesztési Startégia (ITS) és a Településfejlesztési Koncepció (TK) előkészítése. A folyamatba, az Újpesti Párbeszédhez hasonlóan az újpesti civileket, vállalkozásokat, egyházakat és magánszemélyeket is bevonta az Önkormányzat. Sikerrel.

Az elmúlt hetek során, mióta a hivatalos felhívás “elhangzott”, megtartotta alakuló ülését mindhárom, az egyes szakterületek kidolgozásáért, elemzéséért és tervezéséért létrehozott munkacsoport. A gazdasági, humán és környezeti témákkal foglalkozó testületekbe a városi civileket, egyesületeket, vállalkozásokat, egyházakat hívták meg. Az újpesti magánszemélyek véleményét, észrevételeit e-mailben várták és várják továbbra is.

Az eddig beérkezett, szép számú észrevétel és javaslat döntően környezeti vonatkozású felvetéseket tartalmazott. Ezek közül kiemelkedően magas volt a közlekedéssel, közlekedésszervezéssel kapcsolatos javaslat, de érkeztek ötletek, kérdések a Szilas patak környékével, vagy – minden újpesti közös szívfájdalmával – a Tungival kapcsolatban is. A beérkezett levelek között kiemelkedően magas a fiatalok aránya, ami még nagyobb örömmel töltötte el a visszajelzések száma miatt egyébként is elégedett tervezőket.

A beérkezett javaslatokat a program koordinátorai továbbítják a tervezők felé, akik beépítik azokat az ITS és a TK munkaanyagaiba, és figyelembe veszik a célrendszer, az akcióterületek, illetve a fejlesztési irányok meghatározása során.

A munka azonban nem állt meg, sőt, még csak most kezdődik igazán. A szervezők ezért továbbra is várják a javaslatokat, észrevételeket újpesti magánszemélyektől, a lakosságtól a strategia@ujpest.hu e-mail címre. Azt kérik, írják meg, Önök mit fejlesztenének, javítanának Újpest környezeti, gazdasági, vagy humán infrastruktúráján. Erre a címre egyébként civli szervezetek, egyesületek, vállalkozások jelentkezését is várják, akik képviselőjük útján részt vennének a három munkacsoport tevékenységében.

Az elkészült elemzéseket , bővebb információkat, aktuális érdekességeket az ujpest.hu/strategia, vagy az Újpest 2020 Facebook oldalon ismerhetik meg az érdeklődők.