Civilek délutánja a TRÖK-ben

  •  
  •  
  •  

Civil szervezetek mutatkoztak be és ismertették munkásságukat a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat (TRÖK) legutóbbi ülésén.

A TRÖK meghívását három civil szervezet fogadta el, akik nem csupán ismertették tevékenységüket, hanem egyúttal köszönetet mondtak az önkormányzatnak, amiért az valamilyen formában támogatja működésüket.
Elsőként a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete Újpesti Szervezete mutatkozott be. Zana Anita helyi elnök az egyesület közösségépítő tevékenységéről, rendezvényeiről és az elmúlt évben szervezett kirándulásokról beszélt. (Ismert: Zana Anita fogyatékkal élőkért folytatott társadalmi tevékenységéért a napokban kapott Zalabai Gábor-díjat – a szerk.)
A több értelemben is felzárkóztatással foglalkozó Napraforgó Alapítvány Káposztásmegyeren és Újpesten is elérhető, céljuk, hogy minél több gyerek jusson el hozzájuk. Mozgásfejlesztéssel, logopédiával, iskolára felkészítéssel foglalkoznak, az önkormányzat a helyiségbérleti díjuk felének elengedésével segíti munkájukat.
A Káposztási Családok Egyesülete főként kisgyermekes családokat tömörít, levelezőlista útján formálódtak egyesületté, a szervezet mára csaknem kétszáz családot számlál. Közösségi tevékenységük sokrétű, például ők szervezik a Káposztásmegyer II-n működő adventi vásárt, amelyről tavaly készített beszámolónkat itt olvashatják. Az egyesület a bemutatkozás mellett az idei vásárral kapcsolatban egyeztetett a TRÖK-kel, egyben a város önkormányzata mellett a településrészi önkormányzat támogatásáért is köszönetet mondtak- tájékoztatta az ujpest.hu weboldalt dr. Dabous Fayez, a TRÖK elöljárója.
MOA


Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;}