Csak azokat az intézkedéseket alkalmazná a koronavírus ellen a kormány, amelyek népszerűek voltak?

  •  
  •  
  •  

A koronavírus-járvány esetleges fellángolása miatt fontos ismerni, hogy az emberek mely korábbi intézkedéseket támogatják a legnagyobb arányban – mondta az MTI beszámolója szerint a kormányszóvivő szombaton, a közösségi oldalán közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztatón.

Szentkirályi Alexandra közölte: az első csatát Magyarország megnyerte a vírus ellen, ugyanakkor aggasztónak nevezte a horvát, a szerb, a szlovák, az osztrák, a montenegrói, a cseh és a bolgár járványügyi adatokat.

“Éppen ezért Magyarországnak is fel kell készülnie erre a helyzetre”

– fogalmazott.

Ez úgy lehet a legeredményesebb,

ha tudják, melyek a leginkább támogatott járvány elleni intézkedések.

Ebben szerinte “a Nemzeti konzultáció ad majd világosabb képet”. Arról nem ejtett szót, hogy az óvintézkedések hatékonysága szerepet játszik-e majd a jövőbeli döntésekben, ami meglehetősen bizarrul hangzik egy szakmai döntéshozatal kapcsán.

Hozzátette: a konzultáció már online is kitölthető a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon, majd mindenkit arra biztatott, hogy töltse ki a konzultációs kérdőívet. Egyúttal figyelmeztetett: az ívek visszaküldésénél figyelni kell arra, hogy azokat kinek adják át, mert – mint fogalmazott –

“a baloldali pártok és más szereplők most is támadják a konzultációt és akár törvénytelen akciókat is szerveznek ellene”.

Ezzel szerinte egyértelművé tették, hogy nem támogatják, hogy az emberek olyan fontos témákban, mint a járvány, a migráció és a gazdaság újraindítása, elmondják a véleményüket.

Szentkirályi Alexandra a rövidtávú lakáskiadásról (airbnb) szólva elmondta: a kormány “megadja a lehetőséget” az önkormányzatoknak és a kerületeknek, hogy azok szabályozzák ezt a tevékenységet. Így engedélyezhetik, korlátozhatják, vagy akár meg is tilthatják rövidtávú lakáskiadást.

, , , ,