Csak győzelemmel és gólokkal lehet a kupa döntőjébe kerülni

  •  
  •  
  •  

Az első mérkőzésen soványka, egygólos előnyt szerzett a Videoton a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán. Ma este, 18:00 órától a Megyeri úton, a Szusza Ferenc Stadionban lépnek pályára a csapatok.

A lilák abban bízhatnak, hogy az elmúlt két bajnokin végre nyertek, valamint rúgtak hét gólt. A kupában eddig az Ajka ellen szenvedve, a Gyirmót ellen magabiztosan masíroztak tovább Suljicék. Nebojsa Vignjevics, az Újpest FC vezetőedzője kiemelten kezelte eddig is a kupát, és ezúttal is a legjobb összeállításban küldi pályára Heriséket.

– Mindent megteszünk, hogy ismét döntőt játszhassunk a kupában – nyilatkozta Balajcza Szabolcs, a lilák csapatkapitánya. – Mivel szeretnénk megvédeni a tavalyi kupagyőzelmünket, nem lehet más a célunk, mint legyőzni a fehérváriakat.

A Videoton magabiztosan halad a bajnoki cím felé, tizenegy ponttal vezeti a tabellát, ha minden a terveik szerint alakul, akár két hét múlva már ünnepelhetnek is Nikolicsék. Az első meccsen valamelyest haloványabban fociztak a piros-kékek, ám egygólos előnyt így is szereztek a visszavágóra. A fehérvári együttes idegenben is magabiztos, elvétve kap gólt, és a kupában sem ismert akadályt eddig.

– Egyértelmű célunk, hogy bejussunk a döntőbe – nyilatkozta a Fejér Megyei Hírlapnak a Vidi gólkirály jelöltje, az OTP Bank Ligában már 21 gólt szórt Nikolics Nemanja. – Nem tudom, ki kezd Újpesten, de abban biztos vagyok, hogy aki pályára lép, annak egy célja lesz: hogy továbbjussunk. Sok mindenre elég lehet az egy-nulla, de az biztos, hogy nem szabad elbíznunk magunkat, mert jó és veszélyes eredmény is egyben. Fontos volt, hogy nyertünk az első meccsen, és vagyunk annyira jók és rutinosak, hogy megtartsuk ezt az eredményt. Nem nulla-nullára fogunk játszani, hanem arra, hogy egy újabb góllal bebiztosítsuk a továbbjutást. Nem kell rohanni, mert az Újpestnek kell támadnia, hiszen elsősorban nekik kell gólt rúgniuk, ezt pedig nekünk ki kell használnunk.

Fotó: MTI