Családi élmények

  •  
  •  
  •  

Január utolsó hétvégéjét töltjük, s ha hinni lehet az előrejelzéseknek, télies, hűvös időben lesz részünk. Az előttünk álló hétvégén is szeretnénk azonban Önöket a meleg szobából a szabadba és mozgásra csábítani. A családi programok kerülnek ezúttal is az előtérbe. Tessék választani!

Családi játszó és babaszínház 

Az év első Családi játszójára vidám hangulatot ígérnek a szervezők, lesz kézműves-foglalkozás, csillámtetoválás, és folytatódik a bábelőadás-sorozat is. Az Ifjúsági Ház népszerű programja szombaton 10 órától 13 óráig tart.

Szintén szombaton babaszínházi előadás lesz a Lóverseny téri Közösségi Házban. A Játszótér című előadás verses, élőzenés, vidám játékot ígér a kicsiknek. Kezdési ideje: 10 óra.

Vasárnap 10 órától folytatódik a közkedvelt Gyermektáncház a Bem Néptáncegyüttessel az Ady Endre Művelődési Házban. 

Galériák, kiállítások

Inasévek címmel Pekó Zsolt festőművésznek, az Újpesti Művészek Társasága tagjának kiállítása január 27-ig az Ifjúsági Házban látogatható.

Vándor Gábor kortárs grafikus egyedi montázsgrafikákkal jelentkezett, amelyekkel január 26-ig várják az érdeklődőket a Polgár Centrumban, az Újpest Galériában.

A legfrissebb tárlat: a Székely Bertalan Társaság kiállítása, amely a Polgár Centrum Újpest Galériában tekinthető meg, január 26-ig. 

Állandó kiállítás: az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény szombaton is várja a település múltja iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket. Az állandó kiállítás címe: Két ezredév között. Fejezetek Újpest történetéből. Megtekinthető szombaton 10-től 14 óráig. (Keddtől péntekig 10-től 17 óráig, hétfőn és vasárnap zárva.)

Állatbarátoknak

Szombaton hagyományosan kitárja kapuit a Rex Állatsziget is, ahol 10 órától a VadorZOO szakkör várja a családokat. 

Mozogjunk a legsportosabb városban!

Sportolásra, mozgásra ne sajnáljuk az időt! A gyermekeknek és a felnőtteknek már be sem kell mutatni a városháza melletti korcsolyapályát, amely február közepéig várja a látogatókat. A régi újpesti telek hangulatát idéző szabadtéri jégpálya a téli sportok egyik legszebbjével, a korizással vár bennünket. 

Az önkormányzat által biztosított jégpálya használata a teljes szezonban ingyenes. Jégre lépés a kori mellett csak kesztyűben lehetséges – hívják fel a figyelmet. 

Nyitva tartás hétköznap: 15-től 21 óráig közönségkorcsolyázás; hétvégén: 9-től 14 óráig közönségkorcsolyázás, 15-től 21 óráig közönségkorcsolyázás.

Vár az uszoda is

Mozgásképpen az úszást ajánljuk, amellyel testünket és lelkünket egyaránt felüdíthetjük. A város új büszkesége, a Halassy Olivér Városi Uszoda és benne a rekreációs központ minden korosztálynak élményt nyújt. Az úszómedence 27, a tanmedence 30, a pezsgőfürdő vize 36 fokos. A Babits Mihály Gimnázium szomszédságában lévő új uszoda címe: IV., Tóth Aladár utca 16–18. Megközelítés tömegközlekedéssel: 20E autóbusz (Keleti pályaudvar felől) – Óceánárok utca/Hajló utca megálló; 126-os és 126A busz – Gimnázium megálló. Jegyárak: újpestiek a lakcímkártya felmutatásával 15 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe. Felnőttjegy: 1760 Ft, újpestieknek 1500 Ft; diák- és nyugdíjasjegy: 1000 Ft, újpestieknek 850 Ft; 7 év alattiaknak: 800 Ft, újpestieknek 680 Ft. Az uszodában bankkártyát és Szép-kártyát elfogadnak. (Bővebben: www.haloujpest.hu)

Az uszoda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 6-tól 20 óráig; szombaton 8-tól 20 óráig; vasárnap 8-tól 14 óráig.

Jó szurkolást! 

Vasárnap 16 órától: UTE–Albrecht Miskolc női NB I-es röplabdamérkőzés lesz a Tungsram-csarnokban (Megyeri út 6.).

Tollaslabdanap

Családi tollaslabdanapra hívják az újpestieket a Hodos Tamás Budapest Tollaslabda Csarnokba.

Zenés est

Elmaradhatatlan az Ady Endre Művelődési Ház Hétvégi randevú című zenés programja, amely vasárnaponként 17 órakor kezdődik. Ezúttal is a közkedvelt Szilver zenekar várja a táncolni vágyókat.

Névnapi emlékeztető

Szombaton Pál, vasárnap Vanda, Paula és Titanilla nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.

B.K.