Családi fesztivál Káposztásmegyeren

  •  
  •  
  •  

Idén május 15-én rendezik meg az évtizedes múltra visszatekintő Káposztásmegyeri Napot. A már hagyománnyá vált nyárköszöntő családi nap idei programjáról Boruzs Andrást, a káposztásmegyeri részönkormányzat elöljáróját kérdeztük.
(a cikk végén szereplő plakátra kattintva nagy méretben is elolvashatják a részletes programot)

Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a mostani, mindenki számára nehezebb, válság utáni időszakban évente legalább néhányszor alkalmat kell teremtenünk arra, hogy az újpesti családok kötöttségek nélkül és tartalmasan tölthessék el a szabadidejüket. A Káposztásmegyeri Nap egy ilyen fesztivál, ahol a család minden tagja talál magának kedvére való szórakozást.
Évről-évre próbálunk egyre több és újabb ingyenesen használható játékot a rendezvényre hozni: a gyermekeket délelőtt pontgyűjtő sportprogram, utána trambulin, arcfestés, csúszdás ugrálóvár, lufibohóc és kézműves foglalkozások, a fiatalokat rodeóbika, szörfszimulátor és mászófal várja. A színpadon délután, ahogyan eddig is, szintén a gyermekeknek próbálunk a kedvében járni a Szép Ernő Színház és a Zabszalma Gyermekzenekar produkcióival, kora estétől pedig az élő zenjéé lesz a főszerep: a két népszerű tehetségkutató verseny felfedezettjei, Kovácsovics Fruzsina és Fekete Dávid után a Unique fellépése következik.  Este pedig másfél órás koncertet ad a fergeteges rock and roll bulijairól ismert Mystery Gang.
A civilek szintén nagy szerephez jutnak, az Állatsziget és a Noé Állatotthon is hoz örökbe fogadható állatokat, és bemutatkozik az újonnan szerveződött Újpesti Polgárőrség. Lesz főzőverseny, melyre május 12-ig még várjuk a jelentkezőket. Számítunk a véradókra és reméljük, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan most is sokan élnek a segítségnyújtás e formájával a rendezvényen. A tavalyi évhez hasonlóan a délelőtti virágosztás egyik helyszíne idén is a Tulipánkert lesz.
Az elöljáró külön kiemelte, hogy a Futófesztivál biztonsága érdekében, a rendkívüli számú induló miatt a kerékpározás útvonalát meghosszabbították egészen a Külső Szilágyi útig. Jó hír, hogy a Decathlon támogatása jóvoltából még több sportszert sorsolnak majd ki a Futófesztiválon részt vevők között, mint eddig. Mindenkit arra biztatok tehát, hogy jöjjön el május 15-én szombaton a Kósa Pál sétányra, mert biztosan nem fog csalódni: a Káposztásmegyeri Nap rendkívül színes és tartalmas szórakozást ígér – mondta Boruzs András.