Családi nap a Lakkozó oviban

  •  
  •  
  •  

Száz család apraja-nagyja játszott együtt szombaton a káposztásmegyeri Lakkozó Tagóvodában rendezett családi napon. Az óvónők saját készítésű süteménnyel kedveskedtek a résztvevőknek, a vidám hangulatról népi zenészek gondoskodtak.
Februárban lesz huszonöt éves a káposztásmegyeri Lakkozó utcai óvoda és a közelgő jubileumi évforduló szellemében már nagy a készülődés. Szombaton családi napot rendeztek a szülőknek, akik együtt játszottak és ügyeskedtek a gyerekekkel.

-Idén huszadik alkalommal hívtuk családi napra a szülőket és most nagyon sokan, mintegy száz család eljött a rendezvényünkre- mondta el lapunknak Majzik Ferencné, aki szeptember elsejétől vezeti a Park Óvodát és a Lakkozó Tagóvodát.
A családok közösen próbálhatták ki ügyességüket íjászatban, őszi fejdísz készítésben és a meghívott népi zenészek  meg is táncoltatták őket. Az óvodai büfében meg lehetett kóstolni a Káposztási Pompost és az óvónők süteményeit is.

A Lakkozó Tagóvodában a családi nappal kezdődött az ünnepi események sora, amit a téli ünnepkör után egy névadó ünnepség követ februárban. Az óvodában most még számokkal jelölik a csoportokat, az intézmény 25. születésnapján azonban nevet választhatnak maguknak a gyerekek.


Egy ízig-vérig újpesti óvónő
A Lakkozó Tagóvodában kétszáz kisgyermek nevelkedik nyolc huszonöt fős csoportban, a Park Óvodában százötvenen vannak hat csoportban. A két intézmény vezetésével az új tanévtől a Park Óvoda eddigi vezetőjét, Majzik Ferencnét bízták meg.

-Húsz éve vezetem a Park Óvodát és már negyven éve vagyok óvónő itt Újpesten. Itt születtem, itt élek a családommal együtt, Újpest a mindenem!- árulta el az Újpesti Naplónak az óvodavezető.

A születésnapon kisfiával, Benivel részt vett Wintermantel Zsolt is.
T.T.