Családi nap az oviban

  •  
  •  
  •  

Szülők, gyerekek és óvónénik gyűltek össze szombat délelőtt a Pozsonyi utcai lakótelep óvodájában, hogy közösen, önkéntes munkában újítsák fel az intézmény udvarát. Az eseményre ellátogatott Wintermantel Zsolt polgármester is.

Reggel nyolckor érkeztek az első családok a Pozsonyi úti lakótelepi óvodába, hogy ásókkal, gereblyékke és ecsetekkel felszerelkezve nekilássanak a nagy munkának: megszépíteni, felújítani az ovi udvarát. Tíz óra körül már mintegy százan serénykedtek. 

A családi nap kötetlen programmal várta a szülőket, gyerekeket. A menü is családias volt: pecsenyezsíros kenyér, és tea. A lelkes önkéntesek átfestették a kerti padokat, bútorokat, gereblyéztek, és cserjéket ültettek. Ez utóbbiakat az önkormányzat bocsátotta az intézmény rendelkezésére.

Wintermantel Zsolt polgármester is úgy érezte, illő meglátogatnia az önkénteseket, akik nem csak maguknak, de az egész közösségnek végezték a kerti munkákat a kellemesen nyárias októberi napon.

A polgármesteri vizit azonban nem merült ki az udvari szorgoskodás megtekintésében. Hasuly Imréné, az intémény vezetője megregadva az alkalmat, bemutatta a városvezetőnek az idén 40 éves óvoda új sószobáját, és segítséget is kért, hiszen az ovival egybeépült bölcsi rendszeresen beázik, vélhetően az óvoda teraszának rossz szigetelése miatt. Ennek felújításához kért segítséget a vezetőnő Wintermantel Zsolttól.