Családi vásár Káposztásmegyeren

  •  
  •  
  •  

Hagyományteremtő szándékkal nyitotta meg egész hétvégén át tartó adventi karácsonyi vásárát a Káposztási Családok Egyesülete. Az önkormányzat támogatását és Wintermantel Zsolt fővédnökségét élvező rendezvényre szombaton látogat el a Mikulás.

– Sok civil kezdeményezéshez hasonlóan a Káposztásmegyeri Adventi Vásárt is támogatja az önkormányzat – ezzel a szavakkal nyitotta meg a Káposztási Családok Egyesületének hétvégi rendezvényét dr. Dabous Fayez, a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat (TRÖK) elöljárója.

A kézműves portékákat felsorakoztató, forralt bort és kenyérlángost kínáló vásárt hagyományteremtő céllal hívta életre az egyesület. A vásár december 7-én nyitott és egész hétvégén este 8 óráig várja a látogatókat a Hargita utcai rendelő melletti parkolóban.

A december 8-iki, szombati nap különlegessége lesz, hogy Káposztásmegyerre látogat a Mikulás, de Smohay Ferenc, a Káposztási Családok Egyesületének elnöke egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy az egyesület standjánál az Újpesti Cseritinek gyűjtenek játékokat.

 - Az időzítés szándékos, hiszen így nem csak kapnak, hanem adni is tudnak a gyerekek, aminek szintén lehet közösségformáló ereje – tette hozzá. 

A hideg idő ellenére jó hangulatban indult útjára a hagyományteremtő kezdeményezés, Szilágyiné Tóth Angéla gyermekeivel együtt izgatottan várta a készülődést.

– Az ablakunk a parkolóra néz, a délután folyamán kíváncsian figyeltük, mi történik. Szerintem jó ötlet ez a vásár, ahol ismerősök találkozhatnak egymással, remélem, hogy a jövőben is lesz folytatása – mondja. És egyben hozzáteszi, mindenképpen kilátogatnak majd a Szent István téren zajló karácsonyi vásárra is.

MOA