Családi Zenede-nap

  •  
  •  
  •  

A hűvös időre tekintettel nem az Ady Endre Művelődési Központ udvarán, hanem színháztermében adott „térzenét” az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola fúvós együttese. A vendégcsalogató nyitány azonban így is sikeres volt, zsúfolt nézőtér fogadta a fellépőket. Pár hónapos kisbabák, totyogók és nagyobbacskák érkeztek szüleikkel, középkorúak és szépkorúak egyaránt kíváncsiak voltak a Zenede-nap programjaira. Láthatóan családi nappá vált a program.

A zeneiskola alapítványa által szervezett, sorrendben ötödik Zene-nap nyitóhangversenye kora délután hagyományosan  az Egek Királynéja Főplébánia Templomban zajlott.  A zeneszerető közönség együtt sétált át az Ady Endre Művelődési Központba, hogy az épület több pontján ,  számos  zenei műfaj között ínyencként  válogasson. A gyermekeket kézműves foglalkozás és színes léggömbök is várták. Hogy ki melyik programra üljön be, a Figaró Házassága vígopera keresztmetszet előadására, avagy jazz-zenét hallgasson, családosként táncházba, vagy ovisoknak szóló zenés foglalkozásra tartson, nem volt könnyen eldönthető kérdés. A műsorok közötti szünetet hangszerbemutató, mesejáték, kirakodóvásár színesítette. Mindenesetre aki mindenre benevezett, késő estig maradt.

Kornackerné Ossó Lilian, művésztanár, a Zenede-nap létrehozója és ötletgazdája, a zeneiskola alapítványának ügyvezető elnöke, ezúttal is a köszönettel kezdi:- nagyon sokan segítették a 120 éves Újpesti Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola Zenede- napjának létrejöttét. -A támogatójegyek az iskolai alapítvány számláján a tanítványok javára válnak. A bevételt növelte az iskolai büfé eladása, a zenede pólóinak és CD lemezének árusítása,  az adományok. S ami ennél is fontosabb: jókedvűek voltak a vendégek,  és családias a  hangulat .

Az iskolavezetésnek a művésztanároknak  és az alapítványnak egyaránt célja, hogy Újpest komolyzenei életébe minél több szálon, és egyre többször, bekapcsolódjanak. A Zenede-nap során fellépési lehetőséget kaptak a tanítványok, akiket tanáraik vezettek be a tradíciók nyomán a hangszeres zene csodálatos világába. Szerepeltek a művésztanárok. A közös zenélés pedig felejthetetlen élményt nyújt. Ezért nemcsak a fuvolát oktató Kornacker Lilian biztos abban: jövőre is lesz Zenede-nap.

B. K