Családok és fiatalok a Káposztásmegyeri Napon

  •  
  •  
  •  

Erős szélben, ám szikrázó napsütésben zajlott a Káposztásmegyeri Nap programja. Első pillantásra úgy tűnt, valóban „ felnőtt” a lakótelep, a csendes pihenő idején úgy tűnt, senki sem szunyókált. Inkább elment a Kósa Pál sétányra. A délután során egyre nőtt a látogatók száma.

A program először a kisgyermekes szülőknek kedvezett.  Csábító volt kicsiknek, sőt  a felnőtteknek is  a vidámpark. A nagyszínpadon, betekintést nyerhettek az Karinthy ÁMK művészeti  köreinek bemutatóiba, s ezáltal a képzés formáiba,  a színpadon is visszatükröződő eredményekbe.
A MiaManó Színház a legkisebbeket hívta mesedélutánra. Megtudhatták a kicsik, milyen csalafintaságok történhetnek a kedves állatok lakta Pagonyban, illetve a Pom Pom együttes az Ő  Ernőjük  afrikai kalandjai elevenítette fel.
Amíg a gyerekek apuci, avagy a nagypapi nyakában ülve élvezték a kedves és tanulságos  történeteket, a család többi tagjait  sok-sok újdonság kötötte le.

Körtecsere

Például érdekes csereakció bonyolódott az egyik asztalnál. Használt villanykörét lehetett igazi Vilmosra, a körte gyümölcs típusára becserélni az energiatakarékos izzók alkalmazására buzdítva ezzel a nagyérdeműt. Másutt életvezetési tanácsadás, rajziskola működött. Az arcfestés is kedvelt program volt, megannyi cica, Batman, királylány és  pillangó arc nézett vissza ránk a sétányon. A Rex és a Noé az állatbarátok szívét célozta meg ezúttal is. A majális hangulat elmaradhatatlan színfoltja volt a vattacukor, a retro tekercsfagyi, a perec, a kimért aszalt gyümölcs, a tekercs, a  medvecukor, a zselécsemege, a csokis drazsé, a szivárvány színű nyalóka,  és más  finomság.
A szél olykor léggömböket emelt magasba, de a tapasztalt szülők a kicsik csuklójára, a babakocsi oldalára csomózták a színes csodákat. 

Zenére várva

A látványt egy időre felváltotta a szöveg. A Dumaszínház művésze, Dombóvári István   szinte levegőt sem véve beszélt, beszélt, szóval tartotta a közönséget, fél órán keresztül.
Majd a zene töltötte be a Kósa Pál sétányt.  A” felvezető” zenekar az visszajáró és remek hangulatot varázsoló United volt ezúttal is. Pély Barna most sem hagyta volna ki miként lehet egy -képzeletbeli – Hófehér Jaguárral levenni  egy célszemélyt a lábáról.  A nagy tapsot kapó zenészek után is borítékolni lehetett a sikert. A megasztárosok nem is úszták meg ráadásszámok nélkül.

Megasztárok a színpadon

 Kökény Attila nemcsak remek énekes, rokonszenves előadó is.  Megénekeltette, megtáncoltatta  a közönséget is. A  Majdnem szerelem volt című Máté Péter számot több százan énekelték a színpad előtt. Szerelmesek bújtak össze a lemenő Nap fényében. Kökény Attila Tolvai Renátával énekelt  duettet , és ez már felvezetője volt a Megasztár győztesének műsorához.  Tolvai Reni két táncos lánnyal érkezett és nagy tempót diktált már a műsor  elején. A közönség Lady Gaga, Beyonce és Karády Katalin átdolgozott számaira tombolt, és természetesen elhangzott a Gnarls Barkley szerzemény, a Crazy is, amelyet Reni 15 éves kora óta énekel kedvenc számaként.

A megakoncert után a  Best of zenekar számára rendezték át a színpadot. Időközben lebukott a Nap, kellemetlen hűvös időre váltott át a májusi nyárelő. Elkelt a kabát, avagy a melegen ajánlott belső melegítő. Hosszú sor kígyózott a kürtős kalácsos előtt, de fogyott a forró főtt kukorica is.  Azok, akik maradtak a napzárta koncertjére, jó hangulatban várták az estét. Nem is csalódtak. A Káposztásmegyerre már-már hazajáró Best of ezúttal is nagy siker volt. 

Vélemények a Káposztásmegyeri Napról
Hárman, lányok

Bár Marcsi, Móni és Zsóka, más-más középiskolában tanul, elválaszthatatlanok, ha szórakozásról van szó – tudtam még a szép,  tizenegyedik évfolyamos lányoktól.
– Már kora délután lejöttünk a sétányra, megkóstoltuk a fagyit és a perecet is. A megasztárokat várjuk, úgy látom nem vagyunk egyedül.
– Indultatok a futófesztiválon is?- nem vagyunk hétvégén korán kelők, nagy az alvásigényünk, de ha még elcsábulunk valami finomságra , akkor lehet, hogy ősszel be kell neveznünk a zsírégetés miatt is -mondják nevetgélve.

Napfürdőben

A fűben letelepedő család, Horváthék éppen naptejjel kenik a gyerekeket. Az izompólós apuka kora délelőtt óta a Napon van. – A közelben lakunk, ebédnél vettem észre, hogy megkapott a Nap. A  szélben nem  éreztem a Nap erejét. Jó piros lett a bőröm. Ez az első, hogy így  nekivetkőztünk, a gyerekeket szerencsére óvtuk délelőtt is  a fénytől. Jól érezzük magunkat ! – mondja a családfő, István.  – Nekem a tűzoltóautó tetszett, és a vidámpark- mondja a nyolcéves Bence. Krisztián ,  az óvódás öcsi  bólogat, mondván neki is, mindez.  Közben büszkén mutatja a lufihajtogatós  piros színű kutyust.

Biztonságban, jó társaságban

A hazafelé tartó Némedi Zsuzsanna és nővére, Ica, pár perce váltak el lányaiktól, Krisztitől   és Rékától .
– A 15 és 17 éves lányok még maradnak, tudjuk, hogy itt biztonságban lesznek.  Nekik mindenük a zene, várják a koncerteket. Nagyon jó a hangulat, visszatérő látogatók vagyunk. – mondják.  És örömmel hallottuk, hogy május végén a víztoronynál lesz zenés családi nap.

B. K