Csalók próbálkoznak

  •  
  •  
  •  

A Főtávra hivatkozva próbálnak meg bejutni csalók távfűtéses lakásokba, hogy onnan pénzt, értékeket vigyenek el – hívta fel a figyelmet hivatalos közleményében a cég.

A Főtáv Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy szakemberei minden esetben a társaság emblémájával jól látható módon ellátott munkaruhát viselnek, és arcképes kártyával rendelkeznek. Továbbá a Főtáv Zrt.-nek nincs ma már egyetlen olyan szolgáltatása sem, amelyért a szakemberek a helyszínen készpénzt kérnének el, vagy ne előre egyeztetett időpontban végeznének munkát.

A Főtáv Zrt. kéri a lakosságot, hogy amennyiben a társaságra hivatkozva munkavégzési indokkal szerelők akarnak az Önök lakásába bemenni, hívják a távhőszolgáltató telefonos ügyfélszolgálatát a 06 1 700 7000-es számon. A rendőrség ugyanerre kér mindenkit, ha az érkező valamely közműszolgáltatóra hivatkozva szeretne bejutni a lakásba, az otthon tartózkodó minden esetben hívja fel a szolgáltatót! A 112-es segélyhívót tárcsázza, ha az illető rendőrnek adja ki magát, a valós céllal érkező személy ugyanis minden esetben megvárja az azonosítást.

Általánosságban igaz, hogy a szolgáltatók ma már nem végeznek, végeztetnek olyan munkát, amiért a helyszínen készpénzt kérnének el. Az sem jellemző, hogy készpénzben adnák vissza a túlfizetést, ezt rendszerint jóváírják, vagy ha mégis pénz jár vissza, azt a postás kézbesíti, az átvételét pedig aláírással kell igazolni.

Főtáv Zrt./MOA