Csalókat fogtak a rendőrök

  •  
  •  
  •  

Körözött személy elfogása, italtól felbátorodott, késsel fenyegetőző fiatalok, hamis munkáltatói igazolással próbálkozó csalók kerültek többek között rendőrkézre az elmúlt hetekben. Alább ezekről olvashatnak részletesen aktuális rendőrségi híreink között.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-style-parent:””;
font-size:11.0pt;”Calibri”,”sans-serif”;
mso-fareast-“Times New Roman”;
mso-bidi-“Times New Roman”;}

Nem az ásványvizes jött

Október 30-án bejelentés érkezett az újpesti rendőrkapitányságra egy Zichy Mihály utcai lakásból. A tulajdonos betörést észlelt, ezért hívta a rendőröket. A kiérkező járőröknek a lakástulajdonos elmondta, hogy hajnali hat órakor ment el otthonról, délután 14 óra 15 körül ért haza, amikor résnyire nyitva találta az ajtót. A lakásba belépve az előszobából nyíló legközelebbi szobába benézve kutatás nyomait látta, mindent feldúltak a betörők.

A bejárati ajtón egyértelműen feszegetés nyomai látszódtak. Némileg nehezítette a kárfelmérést, hogy a bejelentő nem tudta megmondani, mit vittek el a lakásból, mivel a felesége ékszereinek, esetleges otthon tartott készpénz tárolási helyéről nem volt tudomása.

Annyi bizonyos, hogy a betörők a műszaki cikkeket érintetlenül hagyták.

Tanúkat kerestek a rendőrök a környéken, egy másik lakó el is mondta, hogy az adott napon, 13 óra körül becsengetett hozzá valaki. Állítása szerint azt hitte, hogy az ásványvíz-szállító  érkezett, ezért kérdés nélkül nyitotta a lépcsőház ajtaját, majd ezt követően 3-4 percen keresztül várta az ajtójában a szállítót. Mivel azonban nem érkezett senki hozzá és a lépcsőházban sem hallott mozgást, visszament lakásába.

Az ügy vizsgálata folyamatban van.
 
Hitelfelvétel hamis papírokkal

Az Erzsébet utcai pénzintézethez riasztották a rendőröket szintén október végén. A helyszínre érkező rendőrt a bank alkalmazottja fogadta, aki megmutatott néhány papírt, amelyekről kiderült, hamisított munkáltatói igazolások. F. Éva hitelt szeretett volna felvenni, ehhez használta a hamis papírokat. A hitelbírálat során kiderült, bár az igazoláson lévő cég létezik, ám annak egyetlen alkalmazottja sincsen. F. Éva munkakörnek takarítót jelölt meg, főnöke nevét nem tudta megmondani. A történtek miatt F. Évát a rendőrök a kapitányságra előállították magánokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt.

F. Éva később elmondta a rendőröknek, hogy a Nyugati téren szólította meg őt egy ismeretlen férfi, aki segítséget kért tőle kölcsönfelvételhez. Ezért cserébe a nő kétszázezer forintot kapott volna.

 
Megrongáltak egy metrószerelvényt

A BKV illetékesétől érkezett bejelentés november második napjának hajnalán az újpesti rendőrségre, miszerint a Temesvári utca felőli metró bejáratnál ismeretlen személyek festékkel lefújtak egy szerelvényt.

A kiérkező rendőr beszélt a bejelentővel, aki elmondta, hogy a Temesvári utca felőli metró bejáratnál ismeretlen személyek az egyik bezárt lengőajtóból kiemeltek egy kb. 80X70 centiméteres gumiperemes ajtóüveget. Az ottani diszpécser ezek után körülbelül hajnali fél négykor észlelte, hogy az alagútban Újpest központ irányából ismeretlen személyek érkeznek a megállóhoz és a kiemelt üvegen keresztül távoznak. Miután észlelték az idegeneket, az ott dolgozók átnézték az alagútrendszert és a metró szerelvényeket. Megbizonyosodtak arról, hogy már nincs ott rajtuk kívül senki, ám az egyik metrókocsi körülbelül egy négyzetméteres felületen össze volt fújva festékkel.

A nyomozás során segítség lehet, hogy a diszpécser amikor megpillantotta az illetékteleneket a metrónál, mobiltelefonjával fotókat készített a távozó rongálókról.

 
Késsel fenyegette a taxist

Halottak napján történt, hogy Újpesten, a József Attila utcában található szórakozóhely előtt egy taxisofőrt késsel megfenyegettek. A kiérkező rendőrnek a taxis elmondta, hogy az egyik nagy taxivállalathoz tartozik, rendelésre érkezett a szórakozóhely elé, onnan ugyanis autót rendeltek a diszpécser központnál.

Miután a taxis megérkezett a címre, négyen odaléptek az autóhoz, mindegyiküknél sör és szendvics volt. A sofőr jelezte, hogy így nem szállhatnak be a kocsiba. Erre a társaság egyik tagja elővett egy kést, és azzal hadonászva, káromkodva fenyegette a taxist. A fenyegetőző férfi egyik ismerőse, aki szintén a négytagú társaságban tartózkodott, visszarántotta a hadonászót, majd tovább indultak gyalogosan az István út felé.

A taxis elmondta a rendőröknek, hogy személyi sérülés nem keletkezett, valamint személyleírást adott a vele konfliktusba került fiatalokról.

A rendőrök tanúkutatás során meghallgatták a klub vezetőjét is, aki elmondta, hogy ugyan az illetők jártak a klubban, de nem ismeri őket. Továbbá a klubban van ugyan biztonsági kamera, ám az nem működik.

Időközben kiderült, a négyfős mulatozó társaság egy másik taxivállalat járművében utazik. A taxit a rendőrök utolérték, a XIII. kerület, Lehel utca – Váci út kereszteződésében megállították. Az utasokat igazoltatták, bár csak hárman utaztak a taxiban, kiderült, ők jártak az újpesti klubban, ők kerültek összetűzésbe a másik taxissal.

A rendőrök ruházatátvizsgálást végeztek, a fiataloktól a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz nem került elő.

 
Körözött személyt fogtak

Az Attila utca és Árpád út kereszteződésénél haladt el éppen egy rendőrjárőr, amikor látta, hogy egy férfi a kereszteződésnél szabálytalanul próbál átkelni az út túloldalára. Miután a férfi meglátta a rendőröket, visszalépett a járdára. Miután a rendőrautó továbbment, a visszapillantó tükörből még látták a rendőrök, hogy a férfi eredeti szándéka szerint szabálytalanul átszaladt az úton. Erre a rendőrök visszakanyarodtak, igazoltatták a férfit. Kiderült, a körözési nyilvántartásban szerepel, a XII kerületi rendőrkapitányság, a Veszprém megyei bíróság, valamint a Pesti Központi Kerületi Bíróság is elfogatását rendelte el csalás miatt.