Csapatversenyek, ügyességi játékok és bográcsozás

  •  
  •  
  •  

A Káposztási Családok Egyesülete a Közös Sport Egyesülettel karöltve első alkalommal rendezte meg az Erdőközi Családi Sportnapot, a Településrészi Önkormányzat támogatásával. A rendezvény nem titkolt célja volt -a közös mozgáson túl- a közösségépítés a sport segítségével.

Közös mozgásra invitálták az újpesti családokat Káposztásmegyeren, az autómentes nap alkalmából lezárt Homoktövis utcába. A feladatok nem csak a sportról, hanem az ügyességről is szóltak: pókháló átmászás, vízhordás, zsákban ugrálás és többfordulós sorverseny várta a családokat. De volt még célbadobás, ugrálóvár, nagy közös kötélhúzás mindenkinek, és a gyerekek nagy örömére kézműves sarok is, arcfestéssel.

A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy közel kétszázan látogattak ki, és sportoltak együtt, családosan. Aki pedig a nagy mozgásban kifáradt volna, Újpest Szelet segítségével töltődhetett fel energiával. A Családi Sportnapon ugyanis meg lehetett kóstolni a város édességét, melynek árából 10 %-ot az Újpesti Cseriti jótékonysági szervezet kap meg, és támogatja a rászoruló újpesti gyermekeket.

A közös családi sportolást a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat is támogatta. A rendezvényre kilátogatott Dr. Dabous Fayez elöljáró, valamint Páli József önkormányzati képviselő is.

Az Erdőközi Családi Sportnapot egy közös ebéd zárta: hetven liter ínycsiklandó bográcsgulyás fogyott el a sportos családok között.

(antosa)