Csatornáznak a Nap és a Vasvári utcában

  •  
  •  
  •  

Újpesten ebben az évben jó néhány utat felújítottak, és az utóbbi hónapokban két patakhíd rekonstrukciója is befejeződött. Jelenleg két utcában végeznek csatorna felújítást a kivitelezők. A Nap utcában forgalomkorlátozásra számíthatnak az autósok, a Vasvári utca egy részét pedig lezárták.

Újpesten jelenleg két helyen folynak nagyobb munkálatok, tudtuk meg az önkormányzat közlekedési előadójától, Tasnádi Róberttől. A Nap utcában csatornáznak a Fővárosi Csatornázási Művek szakemberei. A “hadművelet” az Anonymus és az Athéni utca között zajlik. Itt forgalomkorlátozásra lehet számítani.

A Vasvári Pál utcában szintén csatornáznak, ennek okán a Megyeri út és a Labdarugó utca közötti szakaszon teljes egészében lezárták az utcát. Az autósok kalkulálják be ezt az akadályt. A munkálatok mindkét helyen a tervek szerint haladnak és várhatóan december közepéig befejeződnek.

Év végéig nagyobb felújítások már nem lesznek, viszont az idő függvényében folyamatos lesz a kátyúzás, és néhány helyen festik az útburkolati jeleket, ezek azonban nem járnak nagyobb forgalomkorlátozással.

Hogy mit hoz a jövő, azt a költségvetés határozza meg, a tervi előkészítés folyamatban van. Gombos Péter, a Főpolgármesteri Hivatal forgalomtechnikai ügyintézője elmondta, bár a 2011-es költségvetés még nem készült el, dolgoznak azon, hogy az alábbi utcákat -  lehetőség szerint  – felújítsák. 

Fóti út (Megyeri út és XV. ker. közötti szakasz), Erdősor u. (Sporttelep u. – Baross u. közötti szakasz), Sporttelep u. (Óceánárok u. – Erdősor u. közötti szakasz), Rózsa u. (Árpád út – Tél u. közötti szakasz), Farkaserdő u. (Óceánárok u. – Homoktövis u. közötti szakasz).

A kiviteli tervek már elkészültek, a végső döntést későbbi időpontban hozzák meg.

– Á.T.