Csecsemőre csukta az ajtót a buszsofőr

  •  
  •  
  •  

A 204-es busz vezetője a panasztevő szerint még fenyegetőzött is, miután szombaton egy babakocsira csukta az ajtót Újpesten.

képünk illusztráció

Minden előzetes jelzés nélkül csuktra rá az ajtót egy babakocsira egy buszsofőr szombaton kora este Újpest-Központban – olvasható a BKV -figyelő blogon közzétett panaszlevélben. A szülők a babakocsival rögtön azután megkezdték a felszállást, hogy az utasok leszálltak. Ekkor történt az incidens.

“A buszon lévő utasok felhördültek, mire a sofőr fennhangon ordítva közölte, hogy akinek nem tetszik, menjen előre hozzá. A férjem előre is ment, mire a sofőr már fülét, farkát behúzva bemenekült a fülkéjébe és magára zárta az ajtót” – idézi fel a levélíró. A család ezután leszállt a buszról, és a szülők próbálták megvigasztalni a síró csecsemőt.

Az esetnek van tanúja is, egy utas le is fényképezte a sofőrt. A panasztevő kéri, hogy az ügy kivizsgálásának jegyzőkönyvéről küldjenek neki másolatot.

Az oldalon, a poszt alatt számos kommentben védik kollégájukat buszsofőrök, BKV alkalmazottak. Véleményük szerint ugyanis nem olyan fekete-fehér ez a történet. Az említett busz ugyanis egy Mercedes Citaro, amelynek egyrészt automatikusan záródó ajtói vannak (bizonyos idő után, ha nem érzékel mozgást a fotocella, az ajtó magától bezárul), másrészt ezek az ajtók rácsukódás gátlóval felszereltek, ami azt jelenti, hogy ha akadályba ütköznek, azonnal visszanyílnak. A szakértők szerint az ajtók minden esetben jelzést adnak záródás előtt.

A másik nézőpont szerint azonban a sofőrnek, az automatikus ajtóktól függetlenül, észlelnie kellett volna, hogy a hátsó ajtónál valakik fel akarnak szállni. Egy babakocsival ugyanis nem lehet csak úgy felugrani a buszra.

Hogy kinek van igaza, majd a vizsgálat eldönti.