Csendesebb és biztonságosabb lett Istvántelek

  •  
  •  
  •  

Elkészült a forgalomcsillapított zóna Istvántelken. A forgalomszabályozásra azért volt szükség, hogy megszűnjenek az indokolatlan áthajtások az Istvántelki út és a vasútvonal közötti területen. Egy ott élő szerint nem csak ez az egyedüli pozitívum.

Mint arról októberben beszámoltunk, kilenc forgalomcsillapító küszöböt – köznapi nevén fekvőrendőrt -, és számos közlekedési táblát telepítettek az Istvántelek városrészben található utcákba. A napokban mindenhol elkészültek a munkálatokkal, amellyel a Zichy Mihály utca – Istvántelki út – Elem utca – vasút határolta kertvárosi területen változott meg a forgalmi rend. Az e területre behajtók már a “belépőpontoknál” szembesülnek a változásokkal, hiszen minden utcában 30 km/h sebességkorlátozással találkozhatnak.

Míg korábban az Elem utca irányából érkező – főleg Újpesten kívüli – autósok akadály nélkül száguldottak keresztül a kertvárosi utcákon, addig ma már ezt nem tehetik meg. Az új forgalomszabályzás arra kényszeríti őket, hogy a főútvonalakat használják, és időnyerés céljából ne vágják le az utat az Istvántelki kis utcákon keresztül. A fentieken túl, fontos szempont volt, hogy biztonságosabbá váljék a terület közepén található óvodához kapcsolódó gyalogos és gépjármű közlekedés.

Az utcában lakó Vargáné Jámbor Erzsébet szerint több szempontból is jó, hogy forgalomcsillapítókat telepítettek.

– Óvoda és bölcsőde egyaránt van a közelben, ezen felül biztonságosabb, csendesebb lett a környék – mondja.

M. Orbán A.