Csibészek a csibészekért

  •  
  •  
  •  

Az Ady Endre művelődési Központ színháztermében, melyet Újpest önkormányzata ingyen bocsátott a szervezők rendelkezésére, a Bajai Fiatalok Színháza a „Csibészek a csibészekért” jótékonysági előadás keretében mutatta be az Árva dallamok című darabot.

Az előadássorozat hét éve indult útjára, Szécsi Máté operaénekes szervezésében érkezett el Újpestre, melynek bevételét a csíksomlyói és csíkszeredai árvaházak alapítványainak javára fordítják. Az előadás védnökei: Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere és Zsigó Róbert, Baja város polgármestere, országgyűlési képviselők voltak.

Az est Szécsi Máté beszédével indult, melyben elmondta, hogy az elmúlt évek hagyományaitól eltérően ezúttal nem operagálát láthat a közönség, hanem egy olyan darabot, ami azoknak a gyerekeknek az életéről szól, akiket e nemes ügy támogat.

Ezt követően Kovács Norbert, Wintermantel Zsolt polgármester nevében köszöntötte a nézőket és tolmácsolta nagyrabecsülését alapítvány munkatársai és az ügytámogatóinak. Zsigó Róbert, Baja polgármesterének nevében, Bócsa Barnabás köszöntötte a közönséget, majd felgördült a függöny és az előadás kezdetét vette.

E varázslatos történet egy árvaházról szólt, ahol egy vidám és eleven kis gyerekcsapat élete csupa játék, vidámság és kacagás is lehetne, ha életüket nem keserítené meg az intézet gonosz igazgatónője. A történet végére azonban minden jóra fordul, mert a gyerekek összefognak a kegyetlen igazgatónő ellen és felszabadulnak zsarnoksága alól.

Ottmár Attila rendezésében a magával ragadó történet során olyan kedvelt musicalek legszebb részletei csendültek fel, mint az Oliver!, a Valahol Európában, az Óz, a csodák csodája, A muzsika hangja és még sok más mesés dallam.

P.M.