Rostokban gazdag, ez segíti az emésztést. Lassú felszívódása miatt mérsékli a vércukorszint emelkedését.
A csicseriborsó fűszerei: római kömény, fahéj, koriander, gyömbér, menta.
Falafel: 30 dkg csicseriborsó-konzerv, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyem. A hozzávalókat aprítógépben felaprítjuk, hozzákeverünk1 db tojást, 2-2 teáskanál római köményt és koriandert, 0,5 teáskanál sütőport, ízlés szerint sót, borsot, chilit. Vizes kézzel golyókat formálunk, és olajban pirosra sütjük.
Csicseriborsókrém: 30 dkg főtt csicseriborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 citrom leve, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál szezámkrém (tahini), só, bors. Összeturmixoljuk a hozzávalókat, a csicseriborsó levével szabályozzuk a krém állagát. Olívabogyóval tálaljuk.
Csicseriborsós kuszkusz: 25 dkg kuszkuszt leöntünk forrásban lévő vízzel, hogy ellepje, megsózzuk és 15 percig letakarjuk. 25 dkg csicseriborsó-konzervet lecsepegtetünk, kevés olajon átpirítjuk, petrezselyemmel, római köménnyel, sóval, borssal ízesítjük. Végül összekeverjük a kuszkusszal, ami felvette az összes vizet.
Csicseriborsós ragu: 20-20 dkg felkockázott sárgarépát, cukkinit, padlizsánt, zellert 1 db aprított póréhagymát repceolajon puhára párolunk. 0,5 kg csicseriborsó-konzervvel összekeverjük. Fűszereket adunk hozzá: só, bors, koriander, reszelt friss gyömbér, petrezselyem. Átpirítjuk az egészet.