Csodapark két és fél hektáron

  •  
  •  
  •  

Aki a Tábor utca környékén jár, már múlt héten felfi gyelhetett rá, hogy a tavaly megnyitott Tarzan™ Park hátsó részén nagy munka folyik. Az átmeneti felfordulásnak különleges oka van: izgalmas, új játszóeszközökkel bővül a Tarzan™ Park, amelyet tavasztól már birtokba is vehetnek a kisgyermekes újpesti családok. A teljes park több mint két és fél hektáros területével az ország legnagyobb családi játszótere lesz.

Korábbi lapszámunkban megírtuk, a Budapest Márka díjas Tarzan™ Park meglepetésekkel indítja az új szezont. A családi játszópark jelentős területtel bővül, amelyen számtalan új, izgalmas játékeszköz várja majd a látogatókat. A munkák megkezdődtek, a játszóeszközök szerelése, építése már javában folyik. A korábbi kéthektáros terület most 6400 négyzetméternyi új játszóterülettel egészül ki. A játszóeszközök még e hónapban elkészülnek.

Az új játszótér rész háromtól tízéves korig minden korcsoportnak többféle kikapcsolódási lehetőséget kínál. Lesz két különböző korosztályt megcélzó vizes-homokozós komplexum, benne aranymosóval, csillékkel, emelőkkel, vizesasztal medencékkel, lefolyókkal, zsilipekkel, lapátkerekes vízimalommal. Készül egy kéttornyos vár cölöpkerítéssel, amelynek udvarán egy igazi kis hintó áll. Vele szemközt egy indián sátor kap helyet, a hátsó sarokban pedig az őserdő részlete elevenedik meg csúszdával, mászókákkal. A Tarzan™ Parkban egy igazi kalózhajó fogadja majd a lurkókat, szomszédságában egy rumoshordót rejtő tutajjal. Kicsik-nagyobbak egyaránt nagyokat csúszhatnak-mászhatnak az alagútrendszerben, amelyet három bejárat felől is megközelíthetnek. A túlságosan energikus apróságoknak tarka ugrálódomb készül, míg a játszóparkban szórakozó gyerekek szüleinek kényelmes ülőalkalmatosságok kínálnak pihenési lehetőséget.

Igaz, csupán pár napja kezdődtek meg a munkák, de néhány játszóeszköz már a helyére került. Ilyen például a legnagyobb játékcsoport, egy óriás, tíz méter magas piramistorony, csiga- cső csúszdával, amelyet kötélalagút köt össze az újpesti víztornyot formázó, több mint hétméteres toronnyal és még egy csiga-cső csúszdával.

G. R.