Csótányinvázió a Virág utcai lakásban

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Városgondnokság munkatársai pénteken megszállták a Virág utca 11 egyik lakását. A bérlakás már több mint egy hónapja lakatlan, de mégis rengeteg problémát okoz a szomszédoknak. Ahogy korábbi lakója is, akit éppen összeférhetetlen életvitele miatt költöztettek ki. A hatodik emeleti ingatlanból ugyanis megszámlálhatatlan mennyiségű csótány árasztotta el az egész épületet, különösen a közelebbi lakásokat.

Az undorító rovar, a tanulmányok szerint éjszakai életet él, de ezt a megállapítást a Virág utcai hívatlan látogatók alaposan megcáfolták. Fényes nappal is flangálnak a folyosó falán, a lépcsőházban és nem is beszélve a finoman fogalmazva is, csak koszfészeknek nevezhető lakásban.

Nem ismernek akadályt, a repedéseken át, a csövek, a vezetékek mellett mindenhová eljutnak, ezzel nem csak a lakók nyugalmát veszélyeztetik, hiszen a csótány fertőzőbetegséget is terjeszthet, de a közvetlen érintkezés akár allergiás reakciót is kiválthat az emberben.

A szakemberek szerint irtásuk megoldható, de a legfontosabb, a rendszeres takarítás. Nos, ez hiányzott az üresen maradt lakásból, ember nem tudhatja, mikor moshattak fel, porszívózhattak ki utoljára.  A lakók többször is jelezték már, milyen áldatlan állapot uralkodik a Virág utca 11 szám alatt, de eddig sok minden nem történt. A lakóközösség hiába próbálta saját költségből kiirtatni a csótányokat, a lepusztult, elhanyagolt, koszos lakásból újra és újra támadtak a rovarok.

Remélhetőleg, most pont kerül az ügy végére. Az önkormányzat lépett, megbízta az Újpesti Városgondnokságot, tegye rendbe a lakást. A munkások minden mozdíthatót konténerbe pakoltak, csak a lakáshoz tartozó bútorok maradhattak odabent. Amit, a volt tulajdonos nem szállított el, kidobták. Dél körül már üresen tátongott a lakás, a munkások levonultak, és átadták a helyet a csótányirtónak.

(G.G.)