Csőtörés a budapesti metróalagútban

  •  
  •  
  •  

Víz öntötte el a kék metró vonalát a Corvin-negyed és a Kálvin tér között. Sajtóértesülések szerint, a szerelvények az említett szakaszon lelassítottak, a vezetők felhívták az utasok figyelmét a helyzetre, valamint kérték őket, álljanak el az ajtóktól.

(képünk illusztráció)
Az Index értesülései szerint az érintett szakaszon eltört egy körülbelül 500 milliméter átmérőjű, nagynyomású tűzoltó vezeték. Ez az alagút oldalán fut, nagyjából a vonat padlózatának magasságában. A tolózárakat azóta sikerült elzárni.

A metrónak ezen a szakaszán nemrég más műszaki probléma ütötte fel a fejét: a Corvin-negyednél a metrók síntörés miatt csak 15 km/órával közlekedtek.


“Ma reggel 7.30-kor az M3-as metróvonal Corvin-negyed és Kálvin tér közötti szakaszán tűzoltóvezeték tűzcsapjának törése miatt vízszivárgást észleltek. A hiba elhárítását a BKV szakemberei azonnal megkezdték, a főelzárót elzárták, amivel azonnal megszüntethető volt a probléma. Az üzemzavar nem veszélyeztette a vonatforgalmat, a metrók zavartalanul közlekednek. Az eset következtében előfordulhatott, hogy egy-egy járműbe beszivárgott a víz, ezért utasaink elnézését kérjük” – olvasható a BKV Zrt. közleményében.

(forrás: internet)