Csúcsdöntés a sportnapon

  •  
  •  
  •  

Minden korábbinál többen, 5600-an vettek részt a 13. alkalommal megrendezett Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztiválon. Családok, kicsik és nagyok együtt futottak, bringáztak, a legtöbb diákot a Megyeri úti Általános Iskola tudta mozgósítani. Az egészségnapi programokra, szűrésekre, tanácsokra több százan voltak kíváncsiak.

CsúcsdöntésTúlszárnyalva az eddigi résztvevői létszámot, 5600-an  vettek részt a Káposztásmegyeri Sport- és Egészségnapon. Az évente 2 alkalommal, tavasszal és ősszel megrendezett versenyen a Farkas erdőt kerülik meg futva, vagy kerékpározva a résztvevők a legkisebb, óvodás korosztálytól a legidősebbekig 1,6 illetve 4,3 kilométeren, míg a biciklisek 8,6 kilométert teljesítenek. A távok teljesítése nem a dobogós helyekről, hanem a sport megszerettetéséről szólt, mindenki győzött, aki átfutott a célszalagon.

Az újpesti közéleti személyiségek közül a mezőnyben feltűnt Solymár Péter, evangélikus lelkész, Ozsváth Kálmán képviselő, Gabaj Zsófi, Újpest Arca, de az Újpesti Sajtó Kft. több tagjai is futott, biciklizett. Édesanyjával, Wintermantel Adriennel lefutotta a rövid távot a polgármester fia, Beni is.

Az egészség védelmében

Az őszi rendezvényen a versenyekkel párhuzamosan ingyenes egészségvédelmi programokra várták a látogatókat a Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központ épületében.


Vércukor-, koleszterinszint- és vérnyomásmérésen, szív- és érrendszeri, valamint diétás tanácsadáson, érszűkület- és csontsűrűség-, továbbá ultrahangos vizsgálaton, urológiai PSA és helicobaktérium szűrésen vehettek részt az egészségi állapotukra kíváncsi érdeklődők, köztük Wintermantel Zsolt polgármester kisfiával, Benivel.

Tomboltak a tombolások
A futó és kerékpáros versenyre nevezők egy-egy, erre az alkalomra készült emblémázott pólót és egy tombolaszelvényt kaptak.  A versenyek szünetében számtalan sporteszközt sorsoltak ki: a szerencséseknek Wintermantel Zsolt és Dr. Dabous Fayez, a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat elöljárója adta át a nyreményeket, köztük a három fődíjat MTB kerékpárokat.

A nyertesek: Hajdú Anna (Karinthy Frigyes ÁMK) és tesvére, Hajdú Kata (Homoktövis Általános Iskola), Nagy Botond (Babits Mihály Gimnázium)

A sportversenyt szervező pedagógusok között szitén kisorsoltak egy bringát, a szerencse a Megyeri úti Általános Iskola tanárának, Somogyi Istvánnénak kedvezett.Megyeri útiak az élen

A legtöbb nevezőt indító óvodák, iskolák sportszervásárlási támogatásban részesülnek, mint a helyszínen kiderült, a legtöbb versenyzőt a Megyeri úti Általános Iskola tudta mozgósítani. Második helyen a Karinthy Frigyes ÁMK Iskola, harmadikként a Csokonai 12 Évfolyamos Gimnázium végzett.

A káposzta bajnokai
A sportolás, az egészségvédelmi programok mellett főzőversenyen is indulhattak a kerület lakosai. A feladat bármilyen, káposztával készült étel főzése volt.
A kulináris versenyt az Újpestért Egyesület nyerte székelykáposztájával, második a “Ricsi-Vik” lett lengyel recept alapján készült bigos-szal, harmadik a “Barátság”  farmosi sógor káposztával.

Futball-dobogó
A diákok focitornán méték össze tudásukat, a végeredmény:
1. Kápcity
2. Roma FC
3. Black Tiger

Újpest Önkormányzata legközelebb október 8-án tart ismét közösségi sportnapot Őszi Sportparty címen, melyen többek közt labdarúgó és parkröplabda tornát rendeznek. A hagyományos futó és kerékpáros fesztivál tavasszal folytatódik.