Csúcsot döntöttünk a Sportpartyn

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzatának Tavaszi Sportparty rendezvénye óriási sikert aratott. Elmondhatjuk, hogy ilyen sokan még egyetlen Tábor utcai rendezvényen nem vettek részt. Már reggel tíz óra tájban ki lehetett volna tenni a “megtelt” táblát a főkapura. Tömött sorokban érkeztek a résztvevők, a mozogni vágyók.

Idén először a kerékpárosok is csatlakoztak a partyhoz, Pontban tíz órakor indultak egy jó kis kerekezésre, és körülbelül öt kilométert tekertek a sporttelep körül. Öröm volt nézni a sok embert – gyereket, felnőttet egyaránt – amint egymás mellett, vigyázva a másikra teljesítették a távot.

– Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen sok vidám, sportolni vágyó újpestit láthatok itt – nyilatkozta a rajtot követően Wintermantel Zsolt. – Azt mindig tudtam, hogy sportszerető város a miénk, és nagyon büszke vagyok, hogy ez ma is bebizonyosodott. Jó, hogy ismét együtt vagyunk – mondta a polgármester.

Közben odabent is elindult a banzáj. A kispályás focimeccseken potyogtak a gólok, a röplabdapályán ügyesebbnél ügyesebb lányok és fiúk mérkőztek egymással. Az úgynevezett gyorstollaslabda is hatalmas sikert aratott, a sok jelentkező miatt, alig lehetett felférni a pályára. A floorball arénában szintén egymást váltották a csapatok, de szívesen látták a játékkal csak most ismerkedőket is. A pontgyűjtő versenyen számtalan gyerkőc bizonyította, hogy nem csak a számítógép mellett bírják a kiképzést, hanem a felülésben, a fekve nyomásban vagy éppen a gólyalábon futásban is otthon érzik magukat. Teljesítményüket pontokkal jutalmazták, amelyeket értékes ajándékokra válthattak be a Pontboltban.

Az UTE  sportolói is színesítették a programot. A tornászpalánták és az idősebbek Pazar bemutatót tartottak, a gumiasztalosok pedig egyszerűen elkápráztatták a szépszámú közönséget. Vívóbemutató, rögtönzött cselgáncs- és birkózó edzés is szerepelt a műsorban.

Végül, de nem utolsó sorban a bográcsolás mesterei mutatták meg, mi fán terem a vaddisznópörkölt. Csúcsot döntöttek a nevezők, ugyanis harminchat csapat serénykedett a bográcsok körül, s bizony a zsűri csak hosszas tanakodás és többszöri kóstolás után tudott eredményt hirdetni.

(gergely)


Fotógalériánkat a facebookon találja.


A Tavaszi Sportparty eredményei

Kispályás labdarúgás:
1. Belán SC, 2. Corinthians, 3. Piaci Fiúk

Röplabda, felnőtt:
1. Vadhalak, 2 Gyógyser, 3. Agyonütők

Röplabda, utánpótlás:
1. Pozitron, 2. USC, 3. Csivava

Floorball, I. korcsoport:
1. UTE Hoki, 2. Csokonai A, 3. Csokonai B

Floorball, II. korcsoport:
1. Váci Utcai Általános Iskola, 2. Sólymok, 3. Nightmare

Gyors tollaslabda, felnőtt:
1.Janisz, 2. dr. Tahon Róbert, 3. Ságváriné Kati

Gyors tollaslabda, gyermek:
1. Hüll Nikolett, 2. Tarcsa Richárd, 3. Kiss Dávid

Főzőverseny:
1. Kiscserkészek, 2. UGYIH, 3. Bogrács Ördögei

Különdíjban részesültek az EGYMI, a Hagyományőrzők, az Együtt Könnyebb és az Angyalföldi Fakanál csapatai.